Dvije minute parkinga platio 9,50 eura, iz tvrtke objasnili da je sve po pravilima

Autor: Poslovni.hr , 03. srpanj 2023. u 13:05
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Na parkiralištu “Zrće” cijena parkirališne karte za automobile od 08:00 do 20:00 sati iznosi 1,50 EUR/sat, dok u periodu od 20:00 do 08:00 sati iznosi 9,50 EUR (cijena jednokratne parkirališne karte), odgovorili su iz trgovačkog društva Arburoža

Nakon što je ogorčeni čitatelj Večernjeg lista poslao fotografiju računa za parkiranje na Zrću, na kojem se vidi kako je za dvije minute platio 9,50 eura, poslali smo upit trgovačkom društvu Arburoža d.o.o. koji su objasnili kako funkcionira njihov sustav naplate parkiranja.

Podsjetimo, čitatelj je naveo da je vrijeme dolaska bilo u 1,09 sati, a vrijeme odlaska 1,11 sati, a za to je platio 9,50 eura, kazao je i priložio račun. “Dvije minute parkinga 9,5 eura. Odlična reklama za hrvatski turizam”, kazao je za Večernji list.  “I tri sata kasnije još jednom toliko platiš za dvije minute kad dođeš po dijete. A pored rampe stoje zaštitari i tjeraju te unutra jer kao smetaš prometu. Slična prevara kao onaj poznati restoran na Mikonosu. S tim da je ovo još gore jer nije privatna firma već javni parking grada Novalje“, kazao je. “Dakle, država Hrvatska vara goste, a ne samo neki nedisciplinirani pojedinci. I onda se čude što je booking stao”, dodao je.

Iz Arburoža su objasnili kako funkcionira njihov sustav naplate.

“Cjenik parkirališnih karata objavljen je na mrežnoj stranici trgovačkog društva ARBUROŽA d.o.o., te su na ulazu svakog parkirališta s kojim upravljamo istaknute cijene. Naprijed navedenim postupanjem osiguravamo maksimalnu razinu transparentnosti kako bi svaka osoba prije korištenja parkirališta bila upoznata s cijenom usluge. Nadalje, na parkiralištu “Zrće” cijena parkirališne karte za automobile od 08:00 do 20:00 sati iznosi 1,50 EUR/sat, dok u periodu od 20:00 do 08:00 sati iznosi 9,50 EUR (cijena jednokratne parkirališne karte). Slijedom gore navedenoga, razvidno je da zbog dvostrukog načina naplate parkiranja trgovačko društvo ARBUROŽA d.o.o. na predmetnom parkiralištu nije u mogućnosti izdavati dnevne parkirališne karte”, odgovorili su.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close