Dugoselska tvrtka otpad s Kaštijuna spaljivat će u BiH

Autor: Darko Bičak , 26. svibanj 2019. u 21:59
Ostaci iz Pule odlaze kod Tuzle/Duško Marušić/PIXSELL

Zbrinjavanje 3300 bala SFR-a Kemkop će naplatiti 12,3 mil. kuna.

Država je svojedobno jedinicama lokalne samouprave nametnula obvezu izgradnje centara za gospodarenje otpadom u kojima nastaje gorivo SFR (koje se koristi u energanama), no nije uredila tržište pa se gradovi i općine snalaze kako znaju.

Najnoviji primjer dolazi iz Pule gdje je upravo završio natječaj kojim se tražilo zbrinjavanje 3300 bala SFR-a koje su pohranjenje u Županijskom centru za gospodarenje otpadom Kaštijun.

Tvrtka za gospodarenje opasnim otpadom Kemkop iz Dugog Sela, s ispostavama u Tuzli i Modriči u susjednoj Bosni i Hercegovini, dobila je na natječaju ugovor vrijedan 12,3 milijuna kuna.

Osim Kemkopa, na natječaju su se javili i zagrebački Kemis-Termoclean te Girk Klaun iz Drniša, no naručitelj nije imao težak posao s obzirom na to da potonje dvije nisu dostavile svu potrebnu dokumentaciju ni garancije.

Kako pojašnjavaju u Puli, s obzirom na to da u Hrvatskoj ne postoji energana (spalionica smeća), SFR će u narednih mjesec dana biti spaljen u cementari Modriča pored Tuzle, a koja je također u vlasništvu Kemkopa.

Komentirajte prvi

New Report

Close