Državnim službenicima će u tri navrata rasti plaće, također povećava im se regres i božićnica

Autor: Poslovni.hr/Hina , 22. studeni 2019. u 11:19
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Osim toga, otpremnina prilikom odlaska u mirovinu od iduće godine iznosit će dvije osnovice za izračun plaće državnog službenika i namještenika umjesto tri proračunske osnovice.

Vlada je na sjednici u petak prihvatila prijedlog dodatka Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike, kojim je predviđen rast osnovice plaća za 6,12  posto u idućoj godini, i to u tri navrata.

Ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Aladrovića Vlada je ovlastila za sklapanje dodatka KU-u, a on je istaknuo da su pregovori sa sindikatima državnih službenika i namještenika vođeni u dobroj vjeri i s međusobnim uvažavanjem i razumijevanjem.

Osnovica za izračun plaće za državne službenike i namještenike u idućoj godini povećat će se za ukupno 6,12 posto u tri  navrata – od 1. siječnja za dva posto, od 1. lipnja za još dva posto te posljednjih dva posto od 1. listopada.

Dogovoreno je povećanje regresa i godišnje nagrade za božićne blagdane s 1250 kuna na 1500 kuna i dara u prigodi Dana sv. Nikole s 500 kuna na 600 kuna.

Osim toga, otpremnina prilikom odlaska u mirovinu od iduće godine iznosit će dvije osnovice za izračun plaće državnog službenika i namještenika umjesto tri proračunske osnovice, naveo je Aladrović.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Evo koliko danas plaćamo školovanje jednog učenika, a koliko prije šest godina
u hrvatskim javnim sustavima prisutan je fascinantan fenomen: bez obzira na to što se broj korisnika njihovih usluga smanjuje, troškovi im gotovo stalno rastu. Iako bi bilo logično očekivati da će se kvaliteta usluge poboljšati jer ima više novca za manje korisnika – to se ne događa.

Romel, 22.11.2019. u 14:50
Državnim službenicima će u tri navrata rasti plaće, također povećava im se regres i božićnica

Zašto je HDZSDP uopće dozvolio da postoje bilo kakvi radnici osim državnih službenika?

sad će plenković uništiti sve što je napravio u mandatu

New Report

Close