Država se žuri napuniti proračun: Policajci čekali vlasnike neregistriranih vozila ispred kućnih vrata

Autor: Poslovni.hr , 31. srpanj 2020. u 10:31
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Posljednjih dana nadzorne su se aktivnosti intenzivirale.

Porezna i Carinska uprava izrekle su od 1. siječnja do 30. lipnja novčane kazne u iznosu od 17,72 milijuna kuna. Kroz to su razdoblje provele 3648 nadzora fiskalizacije i utvrdile nepravilnosti u 2401, što je 66 posto slučajeva, piše Večernji list.

– U provedenim postupcima utvrđene nepravilnosti se najčešće odnose na neizdavanje, odnosno nefiskaliziranje računa i neevidentiranje cjelokupnog prometa, nepotpune i netočne podatke o poslovnim prostorima, nefiskaliziranje izdanih računa u zakonskom roku, nepolaganje ostvarenog prometa na žiro-račun i slično – pojasnili su u Poreznoj upravi Ministarstva financija. Kod poreznih obveznika kod kojih su utvrđene nepravilnosti poduzimaju, kažu, daljnje mjere sukladno Zakonu o fiskalizaciji u prometu gotovinom, Općem poreznom zakonu i drugim poreznim propisima. Poručuju da ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave na području cijele Hrvatske provjeravaju izdavanje računa u realnom vremenu putem mobitela, očevidom i provjerom primitaka, odnosno evidencijom o gotovinskom prometu.

Kako Večernji doznaje od ugostitelja, posljednjih dana nadzorne su se aktivnosti intenzivirale, no da se država žuri napuniti proračun vidi se i po brojnim slučajevima naplate kazni za istekle registracije vozila; javljaju se vlasnici automobila koje su 14 dana nakon isteka registracije policajci čekali ispred kućnih vrata da se vrate s posla kako bi im s vozila skinuli registarsku oznaku i naplatili kaznu ili su ih “rotirkama” za isti prekršaj zaustavljali na cesti.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Imali su 14 dana za registraciju ili odjavu vozila

hpb2020hpb, 31.07.2020. u 11:21

pretpostavljam da smo mi budale koje sve uredno podmirujemo

u ovoj državi nikako da se shvati da treba nagraditi one koji se drže zakona a rigorozno kažnjavati one koji ga krše jer je takav balkanski mentalitet

Kako mislis nikako da shvate ?

pretpostavljam da smo mi budale koje sve uredno podmirujemo

u ovoj državi nikako da se shvati da treba nagraditi one koji se drže zakona a rigorozno kažnjavati one koji ga krše jer je takav balkanski mentalitet

New Report

Close