‘Država je vrlo opterećena kreditima i vrlo je slična Agrokoru’

Autor: Poslovni.hr , 07. studeni 2019. u 08:17
Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Roglić smatra da Vladi treba dati vremena

Gost Newsrooma N1 televizije bio je Branko Roglić, vlasnik Orbico grupe. Otkrio je što on smatra glavnim problemima koji koče napredak Hrvatske i poslao ozbiljno upozorenje.

"Mislim da je ovo sve skupa jako tužno. Mislim da bi Vlada kada bi imala mogućnosti platila učiteljima i profesorima veće plače,ali naše gospodarstvo je najopterećenije u Europi, a možda i u svijetu", komentirao je poduzetnik Branko Roglić štrajk prosvjetnih radnika.

"Trebalo bi preraspodjelu sredstava dobro razmotriti i profesore i učitelje platiti, ali naše gospodarstvo je opterećeno do zadnjih granica i preostaje jedino preraspodjela. Mislim da previše natežu konop i da bi se trebali dogovoriti dok se ne napravi nova preraspodjela sredstava."

Roglić smatra da za to Vladi treba dati vremena, a čini mu se da učitelji ne daju vremena Vladi. "Ja bih dao Vladi šansi da još neko vrijeme rade da se preraspodjela uskladi kako bi bili zadovoljni više manje svi."

Roglić je uvjeren da Hrvatska može živjeti sa šest županija, 100-njak općina i puno manje agencija, a treba privatizirati poduzeća. "Na tome se ne radi pa ćemo vrlo brzo doći u situaciju da nećemo moći plaćati učitelje i profesore."

Upozorava i da dok god budemo imali više od 500 općina i 22 županije da ne možemo naprijed jer, kaže, lijeva opcija zaposli svoje, pa desna svoje, a nitko ne otpušta. "Nitko se nije usudio otpuštati jer su to njihovi birači", zaključuje.

Ističe da bi privatnici vrlo rado povećali svojim zaposlenicima plaće, ali ne mogu jer moraju financirati vrlo skupu državu.

"Ima nas sve manje u Hrvatskoj, a porezna presija raste, to nije normalno", upozorio je i dodao kako misli da bez drastičnog restrukturiranja država neće moći ni financirati mirovine, a kamoli bilo što drugo pa navodi primjer duga veledrogerijama.

"Mi smo majstori kako prikazati nešto što ne valja da izgleda dobro, ali to ne ide dugo. Država je vrlo opterećena kreditima i vrlo je slična Agrokoru. Ne bih rekao da nam prijeti sudbina Agrokora, ali moramo uspostaviti ravnotežu između realne ekonomije i javne potrošnje.", rekao je Roglić u studiju N1 televizije.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Istina koju mnogi ne žele čuti niti priznati!


A koji je Roglić faktor za komentare.
Pelješenjem firmi je došao do biznisa koji se razvio sam od sebe i sada kao i mnogi manageri starog kova drži prodike.
Gospodine budite sretni da vam je uspjelo i pokrijte se ušima.

P.S mnogo toga što govori ima smisla, no dolazeći od njega gubi na kredibilitetu i snazi


Znamo li nekoga tko je u HR dosao do biznisa bez peljesenja firmi? Ne raspolazem informacijama da takav postoji.

Napisat ću samo Croatia baterije. Tko je upućen znat će

Ništa Roglić nije opelješio, a volio bih i čuti koji se to biznis razvija sam od sebe. Čovjek vodi europske operacije za globalne igrače, ne valja se u domaćoj kaljuži

New Report

Close