Don Ivan Grubišić ide u utrku za splitsko-dalmatinskog župana

Autor: Agencija VLM , 18. veljača 2013. u 16:01
Don Ivan Grubišić (Photo: Patrik Macek/PIXSELL)

Umirovljeni svećenik bit će nositelj lista za Gradsko vijeće Splita i Županijsku skupštinu.

Don Ivan Grubišić kandidirat će se za splitsko-dalmatinskog župana. Bit će nositelj lista za Gradsko vijeće Splita i Županijsku skupštinu, a unatoč velikim izgledima koje mu daju ankete u utrku za gradonačelnika Splita – neće.

– Senat Saveza za etičku i građansku Hrvatsku sastat će se krajem tjedna, a ja sam im se voljan staviti na raspolaganje ako me odluče kandidirati za župana – izjavio nam je don Ivan Grubišić.

– S obzirom na sve što se događalo, odlučio sam ne kandidirati se za gradonačelnika Splita nakon rasula koje vlada u gradu i velike rupe u proračunu. Neka je krpaju i izvlače se stranke koje su je i napravile – poručio je don Grubišić i zaključio da mjesto župana također znači križ.

– Je li lakši od križa gradonačelnika Splita, vidjet ćemo. Križ je, sigurno – zaključio je Grubišić koji će nakon 20 godina neprekinute vladavine pokušati skinuti HDZ s vlasti u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Oni će najvjerojatnije u utrku za župana sa Zlatkom Ževrnjom, uspješnim načelnikom općine Dugopolje.

Što se tiče SDP-a, oni svog kandidata još nisu objavili. Javna je tajna da su don Ivanu Grubišiću nudili zajednički izlazak na izbore i mjesto župana ako on podrži njihova Ivu Baldasara u utrci za gradonačelnika. Don Ivan odbija mogućnost predizborne koalicije s nekom strankom, ali politički kuloari nagađaju kako nije isključeno da je dogovor već postignut i da SDP neće imati kandidata za župana, a Savez za građansku Hrvatsku neće kandidirati gradonačelnika Splita. No, je li tako, tek ćemo vidjeti. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

BOMBU JE MOGAO
BACITI I DON GRUBIŠIĆ

Don Ivanu Grubišiću Crkva je sve dala , ali nitko za njega ne bi znao niti bi napravio političku karijeru da po Crkvi ne pljuje .

ako mu baš ništa nije valjalo , što nije otišao , što nije prestao biti njezin službenik ?

Ali zna on – da je to učinio,ne bi više bio zanimljiv , zloba izvan Crkve sasvim bi drukčije odjekivala nego u Crkvi samoj .

Uvijek se može reći -kakva je to Crkva kada o njoj tako govori njezin vlastiti svečenik !….
(VEČERNJI)

Što ima u toj politici da čovjeka tako obuzme kao Don Ivana,trebali to njemu u poznim godinama ?[emo_zacudjen]
[emo_zacudjen]

New Report

Close