Dolinu suza moramo proći svi u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 18. svibanj 2015. u 09:53
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Idući premijer mora računati na otpor i negodovanje birača! Ili će se odupirati prosvjedima i pritiscima skupina i provoditi reforme ili će morati potpisati bankrot države.

Hrvatska mora proći kroz dolinu suza, rekao je nedavno predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko najavljujući da je spreman na suočavanje s realnom situacijom koja nije bajkovita.

Kako piše Večernji list, stanje i probleme znamo: javni dug koji se bliži 300 milijardi kuna, dvostruko veće kamate nego u Njemačkoj, porezi koji građanima uzimaju više od 60 posto primanja, a gospodarstvu ograničavaju investicije te odmetnuta administracija koja ne radi svoj posao, od sudova do općina.

Međutim, lako je identificirati probleme i o njima lamentirati, ali kad dođe do rješavanja, političari povuku kočnicu. Rješenje ekonomskog stanja u Hrvatskoj morat će donijeti iduća vlada, koja god ona bila, a uključivat će rezove na koje će reagirati mnoge interesne skupine glasne u javnosti.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Mora se ukinuti država, tj korporacija REPUBLIKA HRVATSKA pa neće biti potrebe prolaziti kroz dolinu suza.

Ukidanje svih parafiskalnih nameta, rezanje preglomaznog državnog aparata i procesuiranje direktora i vlasnika firmi koje su dužne i bogu i vragu, a dotična gospoda imaju milijunsku imovinu i nekoliko dodatnih firmi. Puno posla i još više hrabrosti treba da konačno uvedemo red u državu.

Kroz dolinu krokodilskih suza morat će proći oni koji do sada nisu prošli.

Iz Realnog sektora na burzu nezaposlenih je moralo otići 150.000 djelatnika a u
Javni sektor se zaposlilo novih ” neophodnih ” 8.000 djelatnika.


Baš me zanima kako će to glavni koalicijski partner HDZ-a "liberal" Marijan Hanžeković proći kroz dolinu suza?

Sad će izmislit neki novi Zakon jer mora nadoknadit 15milja minusa od Bandića.

New Report

Close