“Dobro plaćeni savjetnici ostaju, a Ramljak odlazi”

Autor: Poslovni.hr , 22. veljača 2018. u 09:14
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Tomislav Panenić pozdravlja Ramljakov korak, pogotovo jer nema snagu i potporu Vlade da privede plan nagodbe kraju

Što će se događati s Agrokorom nakon Ramljakove ostavke? Hoće li propasti plan nagodbe? Slijedi li rekonstrukcija Vlade? Bila je to tema Otvorenog u kojoj su gostovali predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, glavni urednik gospodarskog sadržaja Hanza Media Gojko Drljača, bivši ministar gospodarstva (Most) Tomislav Panenić i Ivo Jelušić iz SDP-a.

'Dobro plaćeni savjetnici ostaju, a Ramljak odlazi', kaže Gojko Drljača. Prodaja Jamnice ili Leda je, smatra, realan scenarij, a o tome će odlučiti vjerovnici kad budu vlasnici. 'Veće pitanje je što će biti s Konzumom. Ramljak, budući da ga je angažirala politika, nije mogao agresivno ga restrukturirati, što je Konzumu nužno. Treba vidjeti hoće li domaći sektor smoći snage da to učini, da netko preuzme lidersku ulogu i da nešto odrade'.

Drljača ne vidi razlog da do nagodbe ne dođe.

Treba se dogoditi mini poslovni Dayton gdje će vjerovnici i dobavljači razgovarati na jednom mjestu s novoizabranim povjerenikom, kaže Ivan Vrdoljak. Ključno je da što prije dođe do prijedloga nagodbe , kaže Ivan Vrdoljak, a do nagodbe će u konačnici sigurno doći. Svi bi voljeli da se Agrokor nikada nije dogodio, zaključio je.

'Vlada je politički pala', uvjeren je Ivo Jelušić. 'Neka opstane proizvodna djelatnost i ljudi u Agrokoru zadrže posao, ali Vlada ne mora opstati jer je ionako već pokazala da to ne zaslužuje. Očito je da premijer nije bio u stanju maknuti Ramljaka, a da je Dalić šefica tehnomenadžerske oligarhije u HDZ-u. Ne zna se tko koga drži, Dalić premijera ili on nju', kaže Jelušić.

Tomislav Panenić pozdravlja Ramljakov korak, pogotovo jer nema snagu i potporu Vlade da privede plan nagodbe kraju, javlja HRT.

Komentirajte prvi

New Report

Close