Do ljeta se očekuje gradnja nove žičare u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. siječanj 2021. u 10:09
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Poklopilo se više faktora, osim što su inozemna skijališta nedostupna, snijeg je pao u vrijeme školskih praznika, što je faktor koji najviše pokreće domaće skijaše i kad nema pandemije.

Najpoznatije riječko zimsko izletište Platak dobio je novo sanjkalište, a do ljeta se očekuje i gradnja nove žičare, piše u nedjelju Večernji list.

Kako se i očekivalo, kada od skijanja u inozemstvu nema ništa, dobra su i manje dobra domaća skijališta. Nemaju kilometarske staze, nisu opremljena po najvišim ski-standardima kao što je to slučaj u razvikanim europskim skijalištima, ali ove koronazime itekako su poslužila.

Na poznatom riječkom skijalištu Platku, gdje od lani imaju 23 milijuna kuna vrijedan sustav s 14 topova za snijeg, novo akumulacijsko jezero s 50.000 kubnih metara vode, strojarnicu i rashladne tornjeve, već su prvih dana morali ograničiti prodaju karata, a slično je i na drugim skijalištima.

Poklopilo se više faktora, osim što su inozemna skijališta nedostupna, snijeg je pao u vrijeme školskih praznika, što je faktor koji najviše pokreće domaće skijaše i kad nema pandemije.

“Kod nas je skijanje počelo 2. siječnja, kad su otvorene pokretne trake, a 5. siječnja proradila je i žičara. U tom smo trenutku bili prvo otvoreno skijalište u ovom dijelu Europe. Inače, prema nama gravitiraju skijaši u krugu od 200 kilometara, ali sada dolaze odasvud, iz Našica, Osijeka i Varaždina pa sve do Dubrovnika.

Prvih nekoliko dana imali smo veliki pritisak, prvi dan prodali smo 1100 karata, što znači da je na Platku bilo oko 3500 ljudi. Nakon toga smo ograničili dnevnu prodaju karata na 600 i skijalo se do kiša u srijedu, ali sutra bi opet trebalo okrenuti na snijeg” kaže Alen Udović, direktor Goranskog sportskog centra Platak koji je ove zime dobio novo, uređeno sanjkalište od 250 metara uz samu pokretnu stazu, a do ljeta bi trebala početi i gradnja nove žičare, donosi Večernji list.

Komentirajte prvi

New Report

Close