Divjak: Na kocki je budućnost učenika

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. studeni 2019. u 16:14
Foto: Igor Šoban / Pixsell

“Neću se svrstati ni na čiju stranu. Imamo izostanak kvalitetnog dijaloga i to nije dobro. I to je dio nezadovoljstva koje iskazuju nastavnici”, ocijenila je ministrica.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak pozvala je u utorak na izvanrednoj konferenciji za novinare sindikate obrazovanja i premijera Andreja Plenkovića na dijalog, da pronađu kompromis i stave djecu na prvo mjesto.

"Od početka štrajka pokušavala sam pomiriti dva prava – pravo na kvalitetno obrazovanje učenika i pravo učitelja da se bore za svoj bolji materijalni status. Od danas to nije moguće pomiriti. Današnja situacija gdje se sustav nalazi u potpunoj blokadi je rezultat igre moći između sindikata i premijera. Ja u tome ne želim sudjelovati", rekla je Divjak.

Na kocki je budućnost učenika, ističe. Poziva sindikate obrazovanja i premijera da se izdignu iz sadašnjih pozicija i pronađu kvalitetan kompromis te da stave djecu na prvo mjesto jer su u protivnom svi gubitnici.

Upitana je li razmišljala o ostavci, uzvratila je kako je razmišljala o tome kako da ne doprinese kaosu, već učvrstiti put do rješenja.

"Neću se svrstati ni na čiju stranu. Imamo izostanak kvalitetnog dijaloga i to nije dobro. I to je dio nezadovoljstva koje iskazuju nastavnici", ocijenila je ministrica.

Sindikati osnovnih i srednjih škola u utorak su najavili nastavak općeg štrajka do ispunjenja zahtjeva i prosvjede za vrijeme Kongresa Europske pučke stranke (EPP) te na Trgu svetog Marka i Trgu bana Jelačića.

Posljednju ponudu Vlade članovi sindikata i štrajkaši odbili su na referendumu velikom većinom.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Ova Divjak ne razumije svoj posao!

Nakon kradje u Agrokoru, nakon nestnka nasih novaca u mirovinskim fondovima, nakon maltretiranja gradjana i gospodarstva nenormalnim.porezima a kojima se nadoknadjuju rupe u proracune nastale bezocnom.pljackom koju opravdava tzv vlada ucitelji trebaju strajkati do bogojavljenja. nadam se da ce se i oatali.pridruziri. Hrvatska treba restart i treba rumunjski scenario. Ovo vise nije zemlja Hrvata. Ne znam.cija je, ali Hrvata nije.

Budućnost učenika je odavno prokockana, preostalo je samo još jedno kratko i otegotno razdoblje sadašnjosti u kojoj se sindikati i političari međusobno nadmeću tko će građane opteretiti većim porezima za manji učinak.

New Report

Close