Dijelu građana kasnit će plinski računi za 10. mjesec

Autor: Poslovni.hr , 27. rujan 2022. u 09:39
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Direktor HEP trgovine Marko Blažević rekao je kako Hrvatska nema nikakvih poteškoća u opskrbi plinom.

Državni tajnik ministarstva gospodarstva Ivo Milatić u radijskoj emisiji ‘U mreži Prvog’ rekao je da su prošli tjedan imali sastanak s distributerima, opskrbljivačima i HERA-om, te da je HERA donijela preporuku da će svi tržišni kupci, odnosno građani kojima istječe ugovor s krajem rujna, automatizmom biti prebačeni na svom distributivnom području kod opskrbljivača obvezne javne usluge.

‘Oni moraju biti prebačeni automatizmom. Ne može građanin ne ostvariti svoje pravo, ne može mu plinara isključiti plin i ne može se dogoditi da neće dobiti račun. Računi za 10. mjesec će malo kasniti dok se sve ne prebaci, ali to ne znači da građani neće znati koliku će cijenu dobiti. Neka pogledaju na početku i kraju mjeseca koliko su potrošili i mogu sami sebi izračunati račun’, rekao je.

Direktor HEP trgovine Marko Blažević rekao je kako Hrvatska nema nikakvih poteškoća u opskrbi plinom. ‘Poduzete su sve mjere. Od proljeća smo počeli aktivno djelovati. Naše jedino podzemno skladište je sezonalno, za njegovo punjenje i pražnjenje potrebno je 100-150 dana da bi se moglo napuniti do vrha. HEP je dobio nalog da to skladište napuni do 90 posto do 1. studenoga. Prema jučerašnjim podacima skoro smo na 90 posto’, rekao je za HRT. Istaknuo je i kako bi bilo dobro da se što prije završi drugo podzemno skladište – Grubišno Polje, jer, kako je rekao, to bi im dalo veliku brzinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close