Desetljećima su bili opasani vojnom ‘žicom‘, a sad postaju turistički raj

Autor: Poslovni.hr , 30. siječanj 2021. u 11:03
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

‘Vremena se mijenjaju, čitav je grad doživio zalet, a sjećam se, kao jučer, kako smo odavde čeznutljivo promatrali krovove Šibenika, misleći da mu se po uređenosti nikada nećemo približiti’, iskren je Ivica Jurković Kula, predsjednik Vijeća MO Mandalina

Investicijom Županijske lučke uprave, države, Županije i Grada od 50 milijuna kuna preobrazba uvale Vrnaže iz divlje, prljave i neugledne lučice u suvremenu marinu za brodice malih kapetana, kakvom bi se podičio bilo koji europski grad, donijela je Mandalini visok standard komunalne opremljenosti, konačno osvjetlavši obraz Šibeniku i toj gradskoj četvrti s njezine istočne strane.

Obala na zapadnom dijelu mandalinskog poluotoka s današnjim brodogradilištem “Iskra”, skrivena pogledu s glavne gradske komunikacije cestom još prije je dobila na ekskluzivnosti: riječ je o dvjema komercijalnim marinama i reprezentativnim hotelom na Kulini, a slika Vrnaže nedavno je dovršena izgradnjom 230 metara nove obale od “pržinarske” rive do rampe “D Marin” kompleksa s hotelom i marinom za megajahte. Tu će biti privezana flota turističkih brodova, a Mandalina je s time nakon svega dobila i vrijedan bonus od 50-ak parkirališnih mjesta nanizanih uz Obalu Jerka Šižgorića, koja toliko nedostaju stanovnicima i njihovim sve brojnijim turističkim gostima, piše Šibenski.

– U Mandalini je 400-tinjak stanovnika i zasad barem 20-ak apartmana i kuća za odmor. Da mi je netko još prije nekoliko godina rekao da ćemo se ovdje, ali i u Šibeniku baviti turizmom, rekao bih mu da nije pri sebi. Ali eto, vremena se mijenjaju, čitav je grad doživio zalet, a sjećam se, kao jučer, kako smo odavde čeznutljivo promatrali krovove Šibenika, misleći da mu se po uređenosti nikada nećemo približiti – iskren je Ivica Jurković Kula, predsjednik Vijeća MO Mandalina (HDZ).

U Mandalini, desetljećima opasanoj vojnom “žicom” ne samo nekadašnjeg “Remonta” nego i obližnjih vojarna, vječito podvrgnutoj strateškim interesima nekoliko vojska propalih država, ne čudi da su ljudi tako razmišljali.

Komentirajte prvi

New Report

Close