Danas kreću radovi na jednoj od najprometnijih avenija u Zagrebu, prometni kaos trajat će mjesec dana

Autor: Poslovni.hr , 21. rujan 2023. u 07:35
Foto: Igor Soban/PIXSELL

U četvrtak od 8:30 za sav promet zatvara se zagrebačka Avenija Većeslava Holjevca, na dijelu od Islandske do Nežićeve ulice zbog radova na sanaciji kolnika. Prometnica će biti zatvorena mjesec dana, odnosno do do subote 21. listopada u 4 sata, priopćila je Služba za informiranje Ureda gradonačelnika.

Ovisno o dinamici radova pristup naselju Podbrežje bit će omogućen cijelo vrijeme sa sjeverne, odnosno južne strane Avenije Većeslava Holjevca.

Obilazni pravac za vrijeme radova bit će: Avenija V. Holjevca (sjever) – Islandska – Ulica SR Njemačke – Avenija V. Holjevca (jug) i obratno. Pristup Horvatovoj ulici bit će moguć iz smjera: Avenija V. Holjevca (jug) – Ivana Drmića – Oreškovićeva – Horvatova.

Kako bi se izbjegla dodatna zagušenja predložen je i obilazni pravac: Avenija Većeslava Holjevca (sjever) – Avenija Dubrovnik – SR Njemačke i dalje u smjeru juga.

Autobusne linije prometovat će djelomično izmijenjenim trasama u oba smjera, a izmjene su dostupne na stranicama ZET-a.

ZET

Radovi se izvode temeljem Programa koji je izglasala zagrebačka Gradska skupština obuhvaća asfaltiranje vrlo opterećenih prometnica.

U gradu kažu da se radovi na svim takvim prometnicama ne mogu izvršiti samo tijekom ljetnih mjeseci kada je prometno opterećenje manje, no oni su nužni zbog sigurnog odvijanja prometa te produžetka korištenja samih prometnica.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close