Danas imamo manje novozaraženih nego jučer, ali i duplo više nego prije tjedan dana

Autor: Poslovni.hr , 26. studeni 2021. u 08:31
Foto: Patrik Macek/pixsell

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji jučer je bilo osmero preminulih s COVID-om, najviše od početka pandemije.

Prema neslužbenim podacima u Hrvatskoj je u posljednja 24 sata 5460 novozaraženih, piše HRT. Prije tjedan dana imali smo 2234 pozitivnih osoba na testiranih 5626. Broj testiranih tijekom posljednja 24 sata nije poznat.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji jučer je bilo osmero preminulih s COVID-om, najviše od početka pandemije. Iako je broj novozaraženih u laganoj stagnaciji, zabrinjava što sve veći broj bolesnika u bolnicu dolazi s teškom kliničkom slikom. Nažalost, nijedan od preminulih pacijenata nije bio cijepljen. Bolnica se sve teže nosi s krizom jer su i liječnici i medicinsko osoblje na izmaku snaga.

U Južnoj Africi otkrivena je nova varijanta koronavirusa koja ima mnogo mutacija i vrlo je zarazna. Odgovorna je za velik porast broja zaraženih. Identificirana je kod putnika koji su stigli iz Južnoafričke Republike. Zasad se posebno brzo širi među mladima. Velika Britanija uvodi ograničenja putovanja u šest afričkih država jer postoji zabrinutost da bi cjepiva protiv te varijante mogla biti manje učinkovita.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Prošli četvrtak je bio neradni dan.

New Report

Close