Dali otkaz na sjajno plaćenim poslovima i preselili u Slavoniju radi posla kojeg vole

Autor: Poslovni.hr , 28. ožujak 2018. u 10:14
Foto: Thinkstock

Mladi bračni par koje je ljubav prema struci i životno spojila, prošlog su ljeta sa svojim dvogodišnjim djetetom Rijeku zamijenili Osijekom, odnosno Čepinom.

On je rodom iz Popovca u Baranji, a ona iz Opuzena. Životni i profesionalni izazovi spojili su ih u Rijeci, gdje su se školovali i “pekli zanat”, a onda su prošle godine dali otkaz na sigurnim i dobro plaćenim radnim mjestima kako bi krenuli u samostalni posao, piše Jutarnji list.

Mladi bračni par stomatologa dr. Matea Penavić Dragaš i dr. Zoran Dragaš, koje je ljubav prema struci i životno spojila, prošlog su ljeta sa svojim dvogodišnjim djetetom Rijeku zamijenili Osijekom, odnosno Čepinom, gdje danas imaju tri ordinacije u kojima nude sve što “moderna stomatologija zahtijeva”. U moru priča o iseljavanju i traženju sreće na Otoku, u Skandinaviji, Njemačkoj… njihova je jedna od onih koje bude nadu da ipak nije još sve otišlo k vragu.

– Rekao bih da je ovo prirodni slijed u profesionalnom razvoju. Imali smo odlična, dobro plaćena radna mjesta, stekli veliko iskustvo, ali nakon osam godina ‘grbljenja’ odlučili smo podvući crtu i utvrditi prioritete, a to je značilo početi raditi za sebe – kaže dr. Dragaš, koji potpuno iskreno govori o razlozima preseljenja na istok Hrvatske, s kojeg mnogi odlaze.

– Na tu je odluku samo djelomično utjecala blizina roditeljskog doma. Naravno da ljubav prema zavičaju dobro zvuči, ali na kraju, realno gledano, ipak presudi kalkulacija i procjena gdje bi to što radimo najviše moglo doći do izražaja, dakle ekonomski razlozi – iskreno će naš sugovornik.

Stanje s Mrežom dentalne medicine, naime, u istočnoj je Hrvatskoj takvo da, doduše naoko, pruža mogućnost stomatolozima za pokretanje samostalnog posla. U pet istočnijih hrvatskih županija trenutno je slobodno 77 od ukupno 424 ordinacije predviđene Mrežom. Drugim riječima, u ovaj kraj moglo bi se doseliti i otvoriti ordinacije čak 77 stomatologa. U stvarnosti, međutim, to baš i nije tako.

Komentirajte prvi

New Report

Close