‘Da je ljubav Čačić – Čehok trajala, ne bismo raspravljali o smeću’

Autor: Agencija VLM , 29. listopad 2012. u 13:44
Ivan Čehok, Radimir Čačić / PXL

” Naslušali smo se raznih mogućih rješenja za varaždinski otpad. Totovec, Čakovec, Općina Davor itd., no na kraju je ispalo da imamo samo dva zainteresirana.”

– Rješavanje, odnosno nerješavanje problema varaždinskog smeća već postaje pomalo tragikomično – ustvrdio je gradski vijećnik i šef varaždinskog gradskog ogranka HDZ-a  Vlatko Vuković na jutrošnjoj konferenciji za novinare koju su hadezeovci sazvali kako bi opet upozorili na problem varaždinskog otpada. Istaknuo je da je prošlo godinu dana mandata varaždinskog gradonačelnika, a od obećanog rješenja za smeće još uvijek ništa.

– Naslušali smo se raznih mogućih rješenja za varaždinski otpad. Totovec, Čakovec, Općina Davor itd., no, na kraju je ispalo da imamo samo dva zainteresirana – rekao je Vuković prokomentiravši kako Grad svugdje traži krivca za problem smeća, a glavni je krivac upravo varaždinski gradonačelnik.

– Posljednjih godinu dana u Varaždinu se govori samo o smeću, dok se ostale probleme zanemaruje. Što s varaždinskim sportom, gospodarstvom, rastućim brojem nezaposlenih – pita se Vuković.

Stričaku pak nije jasno kako je moguće da su svi gradovi i općine u Varaždinskoj županiji riješili svoje smeće, dok Varaždinu to nikako ne polazi za rukom.

– Možda bi gradonačelnik trebao pitati nekoga za savjet. Ako ne želi pitati načelnika Kaniškog iz Kneginca zato što je hadezeovac, neka pita načelnika Novoselca iz Sračinca – poručio je Stričak.

Stričak smatra i da problem smeća postoji zbog razlaza Čačića i Čehoka 2008. godine

– Da je ljubav Čačić – Čehok potrajala, danas ne bismo raspravljali o smeću. Očito je da je blokiranje rješavanja smeća Čačićeva osveta što je 2008. smijenjen s dužnosti župana – rekao je Stričak i dodao kako nitko u HNS-u ne može donijeti nikakvu odluku a da prvo ne pita Čačića.

Komentirajte prvi

New Report

Close