Crikvenica uvodi vinjete od 40.000 kuna za autobuse s jednodnevnim kupačima

Autor: Poslovni.hr , 08. lipanj 2018. u 08:44
Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Autobusi će s vinjetom moći ući u grad i za njih će biti osiguran parking na kojem će iskrcavati i ukrcavati putnike te biti parkirani.

Autobusi koji prevoze putnike na jednodnevni izlet u Crikvenicu više neće moći besplatno ulaziti u grad u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna. Umjesto toga prijevoznici će morati kupiti vinjetu koja košta 40.000 kuna za spomenuti period.

Indexu je to potvrdila glasnogovornica Grada Crikvenice Tena Peričić, koja je rekla da se tom odlukom nadaju smanjiti broj turista vikendom.

Rekla je da je Grad već dugo vremena razmišljao o toj odluci jer je, kaže, vrijeme da se uvede red.

"Autobusi će s vinjetom moći ući u grad i za njih će biti osiguran parking na kojem će iskrcavati i ukrcavati putnike te biti parkirani. Dosad je bila praksa da putnike ostavljaju nasred ceste, čime su ugrožavali sigurnost i putnika i ostalih sudionika u prometu.

Odluka se sprema već duže vrijeme i nismo je donijeli preko noći, postoji problem sigurnosti. Vikendom je prevelika frekvencija ljudi. Ovom odlukom omogućit će se veća kvaliteta i sigurnost te standard kvalitete", rekla je Peričić.

Komentari (9)
Pogledajte sve

Ovo je jasna poruka svim Hrvatima, osim malom broju koji ionske ne ljetuje na našem moru, da ne dolaze na more. Slijedi poseban namet na one koji dolaze kod rodbine, a onda i na one koji su u trulom socijalizmu napravili vikendice. Niti od njih nema zarade jer sve donesu sa sobom. Al’ nema veze samo da nam u Irsku, Njemačku, Austriju… ne naplaćuju dolazak.


… ako će se urediti infrastruktura za parkiranje i prihvat vikend gostiju, onda to i nije tako strašna cifra…

Pa nego sta nego ce se uredit.Parkirna mjesta ce bit ogradjena stupovima od slonovace i zlatnim lancima. S obzirom da u nas dolaze samo gosti naviknuti na luxuz oni ne ocekuju losije uredjena parkirna mista. Od parkinga do plaze crveni tapet za sve goste koji dodju autobusom.

dakle, ako je 40k na bazi dva dana vikenda u 3 mj, to je 25 dana x oko 50 putnika ispada oko 30 kn po putniku…ako bus vozi i u tjednu onda i manje

ako će se urediti infrastruktura za parkiranje i prihvat vikend gostiju, onda to i nije tako strašna cifra…

Romel, 08.06.2018. u 15:47
vinjete od 40.000 kuna za autobuse

40 tisuća kuna i nije tako puno ako je u to uključena hrana i piće za sve u autobusu .

New Report

Close