Čistoća najavila promjene i uputila važan apel Zagrepčanima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. ožujak 2023. u 14:24
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Aplikacija šalje obavijesti o odvozu dan ranije.

Odvoz miješanog komunalnog otpada u Zagrebu smanjen je na jednom tjedno, dok se u višestambenim zgradama koje imaju spremnike od 1100 litara, plastika i papir odvozi jednom tjedno umjesto dosadašnjih jednom u dva tjedna, izvijestila je u srijedu gradska Čistoća.

Izuzetak je odvoz miješanog komunalnog otpada u centru Grada gdje se još uvijek pruža usluga odvoza sve dane u tjednu osim nedjeljom do uspostavljanja sustava podzemnih spremnika, ističe se u priopćenju.

Novi raspored koji je započeo prošlog tjedna, rezultat je uspješno implementiranog novog modela odvajanja i prikupljanja otpada, koji je na snazi od lani 1. listopada, kažu iz Čistoće.

Novim modelom, navode, postignuto je značajno smanjenje količine miješanog komunalnog otpada od 27 posto, te prikupljeno 50 posto više plastike, 30 posto više biootpada i devet posto više papira.

U budućnosti odvozi ovih vrsta otpada će se dodatno unaprjeđivati prateći trendove na terenu.

Informacije o rasporedu preko aplikacije Razvrstaj MojZG

Informacije o rasporedu odvoza otpada u Zagrebu građani mogu dobiti putem ažurirane aplikacije Razvrstaj MojZG, na mrežnim stranicama Čistoće u obliku jednostavne tražilice prema adresi stanovanja (na naslovnici pod rubrikom “Novi raspored odvoza” – miješani komunalni otpad), u poslovnicama Holding centra (Vukovarska 41, Dubečka 2 i pokretnom uredu), slanjem upita preko Whatsapp-a i Vibera (preko poveznice https://holdingcentar.zgh.hr/kontakti ili na broj 091 6471 100), upitom na korisnički mail cistoca@zgh.hr

Iz Čistoće napominju da mobilna aplikacija Razvrstaj MojZG na jednostavan način omogućava praćenje odvoza otpada po odabranoj adresi, sadrži pretraživanje po vrsti otpada, upućuje na pravilno razvrstavanje otpada i sadrži popis svih reciklažnih dvorišta i zelenih otoka.

Aplikacija šalje obavijesti o odvozu dan ranije.

Uz navedenu opciju korisnicima je omogućen i bar kod za registraciju prilikom odlaganja otpada u reciklažnim dvorištima i ostvarivanje prava na besplatne Zg vrećice nakon proteka perioda od pet mjeseci u kojem je korisnik svaki mjesec najmanje jednom tijekom mjeseca  odložio svoj otpad.

Čistoća apelira na korisnike usluga da se odgovorno pridržavaju dana odvoza otpada, da svoj otpad odlažu isključivo unutar spremnika na pravilan način te tako pokažu odgovorno ponašanje prema okolišu i drugim korisnicima.

Komentirajte prvi

New Report

Close