Čistačica u državnoj službi imat će veću plaću od novinara

Autor: Poslovni.hr , 26. siječanj 2024. u 10:25
Foto: Pixabay

Prema novim, povećanim koeficijentima, zaposleni sa srednjom stručnom spremom imati prosječnu plaću od 1222 eura, oni s višom stručnom spremom 1396 eura, a radnici s VSS-om 1950 eura.

Vlada je predstavila cjeloviti prijedlog uredbe o koeficijentima za državnu i javne službe temeljem kojih se, po riječima ministra rada i mirovinskog sustava Marina Piletića, može očekivati da će plaće za ožujak, s isplatom u travnju, zbog povećanih koeficijenata u prosjeku rasti 13,5 posto, piše Novi list.

Reformom su obuhvaćene 244 tisuće zaposlenih u javnom sektoru i svima će rasti plaće, osim za jedan posto službenika, pri čemu će najniža prosječna plaća u državnoj i javnim službama iznositi 1.000 eura za radna mjesta sa srednjom stručnom spremom, dok veće povišice od ostalih mogu očekivati zaposleni u deficitarnim zanimanjima, kao što je informatička struka.

Prema novim, povećanim koeficijentima, zaposleni sa srednjom stručnom spremom imati prosječnu plaću od 1222 eura, oni s višom stručnom spremom 1396 eura, a radnici s VSS-om 1950 eura. Povećanju plaća mogu se radovati i čistačice zaposlene u državnoj i javnim službama. Njima bi plaća s novim koeficijentom trebala iznositi 1200 eura, i bit će za 91 euro veća od prosječne plaće novinara, koja prema izračunu portala Moja plaća iznosi 1109 eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close