Cinestarova kina najbolja u Europi

Autor: Sergej Novosel Vučković , 09. travanj 2019. u 21:59
Lanac od 23 multipleksa u RH, Srbiji i BiH godišnje proda 5 milijuna kinoulaznica/F. Kos/PIXSELL

Kina Cinestar obuhvaćaju 23 multipleksa sa 145 digitaliziranih dvorana u 11 gradova Hrvatske.

Lanac kinodvorana Cinestar najbolji je kinoprikazivač u Europi, a Blitz-Cinestar pravi primjer kompanije čija dostignuća, projekti, rast i predvodništvo u industriji postavljaju nove standarde i pomiču granice.

Takvim ga je ocijenila Međunarodna kinematografska udruga (UNIC), koja okuplja prikazivače iz 37 zemalja Europe i okolnih regija.

Nagradu će suosnivač i članu uprave Blitz-Cinestara Hrvoje Krstulović primiti u lipnju na kongresu kinogresa CineEurope u Barceloni.

Kina Cinestar obuhvaćaju 23 multipleksa sa 145 digitaliziranih dvorana u 11 gradova Hrvatske od Zagreba do Dubrovnika, te BiH i Srbiji, s više od 23.000 sjedala, a većina od 4,8 milijuna lani prodanih kinoulaznica u Hrvatskoj (prema DZS-u) odnosi se upravo na Cinestarove dvorane.

To ovaj lanac multipleksa, kojim od početka, 2003., upravlja Blitz-cinestar, čini najvećim prikazivačem u regiji. A nakon što se lani splitski Cinestar 4DX Mall of Split okitio priznanjem za najbolje novo kino u Europi, uz izboru ICTA, titula najboljeg prikazivača na kontinentu je, ističu iz tvrtke, kruna poslovanja.

"Iznimna nam je čast primiti ovu vrijednu nagradu CineEurope te zadovoljstvo i ponos što je struka prepoznala naš stalni napor i ulaganje, ali i znanje.

Naša vizija Kina s pet zvjezdica očito je bila pun pogodak. CineStar je postao sinonim za najbolje kino iskustvo u Europi, stvorili smo lanac kina nove generacije u koji smo doveli neke revolucionarne formate kao Imax, 4DX, stvorili koncepte Gold Class i Kaptol Boutique Cinema i destinacijska kina s barovima i raznim sadržajima u kojima posjetitelji vole biti i svatko pronalazi nešto za sebe", kazao je Krstulović.

Komentirajte prvi

New Report

Close