Ciljevi novog ministra: 7.600 kuna prosječne plaće, minimalac od 4.250 kuna, povećanje mirovina za 10 posto…

Autor: Poslovni.hr , 28. travanj 2022. u 15:07
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković predstavio je novog ministra.

Tri saborska odbora danas su većinom glasova podržala Marina Piletića za novog ministra rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Riječ je o 39-godišnjem saborskom zastupniku i aktualnom gradonačelniku Novske, no kako ne može biti oboje, tamo će biti raspisani novi lokalni izbori.

Piletić je u mnogočemu netipični, mladi, moderni HDZ-ovac, profesor hrvatskog jezika i književnosti te povijesti. U stranci je još od kraja 90-ih, gradonačelnikom je postao prvi put 2017. godine, a iza sebe nema političkih mrlja u karijeri, piše Mirovina.hr.

Odgovarajući na pitanja zastupnika, kao ciljeve je, između ostaloga, naveo prosječnu plaću od 7.600 kuna neto, minimalnu plaću od 4.250 kuna, povećanje mirovina za 10 posto, povećanje zajamčene minimalne naknade na 1.500 kuna, ali i osiguravanje novih smještajnih kapaciteta za stare i nemoćne.

Premijer Andrej Plenković predstavio je novog ministra, poručivši kako je riječ o mladom čovjeku koji je obnašao niz dužnosti, ima veliko političko iskustvo, socijalno je inteligentan, realan i jedan od agilnijih kandidata HDZ-a koji je uspješno vodio Novsku.

Komentirajte prvi

New Report

Close