Cijena dizela u Hrvatskoj probila granicu od 11 kuna: Evo koliko se može uštedjeti preko granice

Autor: Poslovni.hr , 06. listopad 2021. u 09:24
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Stanovnici pograničnih područja već godinama su redoviti posjetitelji benzinskih crpki s druge strane granice.

I dok su u Hrvatskoj poskupjele sve vrste goriva, od benzina do dizela, a dizel probio granicu od 11 kuna i najskuplji je u povijesti, u susjednoj BiH cijene goriva za sada se nisu mijenjale. Jednake su kao i ljetos pa su brojni hrvatski građani spremnike svojih automobila odlučili napuniti u Hercegovini, to više što se zbog globalnog poskupljenja nafte i tamo očekuju nove i veće cijene.

Stanovnici pograničnih područja već godinama su redoviti posjetitelji benzinskih crpki s druge strane granice. Nakon najnovijih poskupljenja goriva u Hrvatskoj tankiranje u Hercegovini se itekako isplati, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, eurosuper 95 tamo košta 2,22 KM, što preračunato u kune iznosi oko 8,47 kuna, dok je u Hrvatskoj 11,2 kune. Dakle, cijena je u Hercegovini niža za oko 2,55 kuna po litri benzina. Euro super plus 98 u Hercegovini je 2,37 KM (8,85 kuna) dok kod nas eurosuper 100 iznosi 11,74 kune.

Međutim, najveća je razlika u cijeni dizela, koji u Hercegovini košta 2,18 KM (8,41 kuna) dok je na hrvatskim benzinskim postajama 11,02 kune. Tako je računica jednostavna. Litra dizela jeftinija je u Hercegovini za 2,61 kunu pa se tako na spremniku od 50 litra može uštedjeti čak 130 kuna. Upravo je ovoliko visoka novčana ušteda dovoljan razlog što sve više vozača iz Dalmacije spremnike automobile puni s druge strane granice.

Komentirajte prvi

New Report

Close