Certifikat koji garantira kvalitetu rabljenog vozila

Autor: Darko Bičak , 11. travanj 2013. u 19:30
Stručnjaci Dekre kontroliraju i izdaju potvrdu za vozila kojom kupci dobivaju garanciju kvalitete/FOTOLIA

Certifikat potvrđuje kvalitetu rabljenog ili novog vozila koje mora ispunjavati uvjete kvalitete putem detaljnog tehničkog pregleda kroz 150 kontrolnih točaka.

Ulaskom naše zemlje u punopravno članstvo Europske unije dovest će i do povećanja standarda na tržištu rabljenih automobila. U tom smjeru je i objava iz TRCZ Grupe koja uvodi Dekra certifikat kao garanciju na rabljena vozila, kao prvi u Hrvatskoj.

Kako pojašnjavaju iz TRCZ-a, Dekra je vodeća europska kompanija za procjene i certficiranje vozila, a certifikat koji izdaju potvrđuje kvalitetu rabljenog ili novog vozila. Za izdavanje certifikata, pojedino vozilo mora ispunjavati uvjete kvalitete putem detaljnog tehničkog pregleda kroz 150 kontrolnih točaka."Riječ je o modelu prema kojem stručnjaci Dekre kontroliraju i izdaju potvrdu za rabljena vozila, a kojom kupci dobivaju garanciju kvalitete za rabljeno vozilo koje kupuju. Od sada će sva vozila u ponudi TRCZ-a sadržavati kontrolirani dokaz kvalitete i sigurnosti i jasnu potvrdu da su stručnjaci pregledali svako vozilo", navode u zagrebačkoj tvrtki.

Garancija kvalitete
Osnovni uvjeti za dobivanje Certifikata su da vozilo ne smije biti starije od pet godina, imati više od 150.000 prijeđenih kilometara te mora proći detaljnu kontrolu karoserije i mehanike."TRCZ automobili jedan su od tržišnih lidera na razini kvalitete usluge i ponude rabljenih vozila. Kod korisnika je prepoznata kao tvrtka koja svim kupcima izdaje garanciju na kvalitetu i tehničku ispravnost vozila. Uz taj podatak, koji su kupci prepoznali kao vrlo bitan segment ponude, od sad će dodatna garancija kvalitete biti i Dekra certifikat kojim se tržištu nudi najkvalitetniji proizvod na domaćem tržištu rabljenih vozila", kažu u TRCZ-u.Garancije na rabljena vozila daju i u Auto Zubaku koji je također jedan od lidera na hrvatskom tržištu takvih automobila. Kako pojašnjava Marin Zoričić, direktor za Sektor rabljenih automobila u Auto Zubaku, ova tvrtka daje pisano jamstvo na rabljeno vozilo u trajanju 12 mjeseci ili 15.000 kilometara, ovisno što prije dospije, a što kupcima daje sigurnost sličnu kao kod kupovine novog vozila.

"Mogućnost da na rabljena vozila dajemo jamstvo daje nam detaljan pregled vozila prilikom otkupa u više od 30 ključnih točaka, te njegova poznata i transparentna povijest, koja se može u svakom trenutku prije realizacije kupoprodaje i provjeriti. Vozila kod kojih se pojavi sumnja u bilo koji podatak koji se tiče povijesti vozila, ne mogu postati dio naše prodaje – jednostavno ih ne otkupljujemo. Na taj način štitimo naše kupce od neugodnih iznenađenja koja svakako nisu strana kupcima koji su pokušali pronaći svoje rabljeno vozilo u nekim od "prodaja u žici". Naš kupac može biti siguran u kilometražu, povijest vozila ili stanje motora koji su mu prezentirani, što su razlozi zašto su naša vozila zaista "Rabljena vozila koja ne lažu.". Ukoliko se kvar, nažalost, ipak dogodi, kupcu je na raspolaganju deset lokacija naših AutoZubak poslovnih jedinica u cijeloj Hrvatskoj u kojima može ostvariti sva svoja prava prema navedenom jamstvu", navodi Zoričić.

Tvorničko jamstvo
Neki oblik garancije na rabljena vozila daju gotovo svi domaći auto dileri. Tako u Peugeotu i Citroën pojašnjavaju da je velika većina njihovih rabljenih vozila stara od šest do 15 mjeseci."Takva vozla su u trenutku prodaje krajnjem kupcu još uvijek pokrivena tvorničkim jamstvom", kaže Dijana Ćoso, voditeljica odnosa s javnošću marki Peugeot i Citroën u Hrvatskoj. 

Komentirajte prvi

New Report

Close