CERP nudi Club Adriatic bez petljanja u predstečajnu

Autor: Suzana Varošanec , 23. kolovoz 2018. u 22:00
Predsjednik Uprave CERP-a Milan Plećaš/Goran Stanzl/PIXSELL

Do 21. rujna je rok za obvezujuće ponude za kupnju udjela u tvrtki, nova je početna cijena sada niža i iznosi 48,5 milijuna kuna.

CERP je raspisao novi javni poziv za prikupljanje obvezujućih ponuda za kupnju poslovnih udjela u Clubu Adriatic u 100%-tnom vlasništvu države s rokom za predaju ponuda do 21. rujna.

Očekivano, provedena je nova procjena vrijednosti u kojoj je uključeno poslovanje u 2017. pa je početna cijena nešto niža, i iznosi 48,5 milijuna kuna. Očekuje se interes potencijalnih investitora, jer se država više ne petlja u predstečajnu nagodbu; traži se samo cijena, a sve ostalo će u pregovorima s vjerovnicima rješavati novi vlasnik, naravno ako se do njega dođe. Paralelno s tim CA je riješio svoj prioritetni cilj: tijekom kolovoza proveden je proces zbrinjavanja dijela radnika koji su radili na lokacijama Selce i Perna (nekretninama u vlasništvu RH koje su do studenog 2017. bile na upravljanju kod CA) u okviru kolektivnog zbrinjavanja viška radnika.

Cijeli postupak nova je Uprava na čelu s direktoricom Ivanom Pavić vodila u komunikaciji sa sindikatima i predstavnicima Radničkog vijeća te je od navedenih aktera dobio potporu. Prekinuta je tako agonija radnika koji primaju plaću, a nemaju gdje raditi te im je radni odnos prestao 15. kolovoza, dok je CA sklapanjem sporazuma uštedio cca 900 tisuća kuna na ime bruto plaće na koje bi radnici imali pravo u otkaznom roku. Uz to, tijekom kolovoza provedene su i radnje u vezi kategorizacije kampa Baško Polje te se narednih dana očekuje novo rješenje za Kamp Baško polje koji će zadržati kategoriju od 3*.

Poslovanje CA je stabilno i neupitno, ocjenjuje Pavić, međutim radi daljnjeg dugoročnog poslovanja te potrebnih ulaganja u društvo nada da će natječaj biti uspješno okončan.  Na kraju srpnja TN Baško Polje ostvario je za 12% veći prihod u odnosu lanjski srpanj, uz smanjenje rashoda za 2%, no kumulativno gledajući, prihodi su ipak manji jer je lani CA upravljao i s nekretninama Selce, Perna i Hotel Hrvatska. Do 22. kolovoza TN Baško polje ostvario je za 1% veći broj noćenja u odnosu na prethodno razdoblje.

Dubrovačka tvrtka

Za većinski paket Maestrala početna cijena 126,8 mil.kn 
Na temelju novoga Zakona o upravljanju državnom imovinom raspisan je i novi natječaj na kojem CERP prikuplja obvezujuće ponude za kupnju 68,94% dionica u dubrovačkim Hotelima Maestral po početnoj cijeni od 126,8 milijuna kuna i u roku do 22. listopada. Uz otkup ponudbene dokumentacije za sto tisuća kuna, potencijalni ponuditelji pozvani su priložiti ponudbeno jamstvo od 2,5 milijuna kuna, a lišeni su obveze plana ulaganja u razvoj tvrtke Hoteli Maestral.

Komentirajte prvi

New Report

Close