Čermak može krenuti ulagati u propali restoran i kino u Zagrebu

Autor: Suzana Varošanec , 27. kolovoz 2021. u 08:28
Šumski dvor, kultni lokal na Cmroku, trebao bi biti znatno moderniziran/B. Filić/PIXSELL

Tvrtka Distentus kojoj je na čelu Čermak kao predsjednik Uprave, osnovana krajem 2019. tek je jedna u nizu u njegovu vlasništvu iz novijeg razdoblja.

Investicijske aktivnosti umirovljenoga generala i poduzetnika Ivana Čermaka na prvim ugostiteljskim projektima, a nakon prodaje Croduxa slovenskom Petrolu, što se imovinskih pitanja tiče, uskoro mogu krenuti.

Imovina stečajnog dužnika Kerum – zgrada bivšeg zagrebačkog kina Central i nekadašnjeg restorana Šumski dvor, sudskim se zaključkom predaju u posjed i vlasništvo novom vlasniku.

To je njihov kupac, tvrtka Distentus u vlasništvu Ivana Čermaka. Za nju će uskoro i u zemljišnim knjigama Općinskog građanskog suda u Zagrebu biti upisano pravo vlasništva na ovim nekretninama i izbrisani svi tereti.

Čermak je već prezentirao planove u vidu modernog restorana za koji će angažirati domaće i svjetske arhitekte, dok će na lokaciji kina niknuti ekskluzivni noćni klub. No, potvrdio je da primarno ostaje u naftnom biznisu.

Vrijednost investicije u nova dva ugostiteljstka sadržaja zasad je nepoznanica, no prema Čermaku neće biti mali iznos. Tvrtka Distentus kojoj je na čelu Čermak kao predsjednik Uprave, osnovana krajem 2019. tek je jedna u nizu u njegovu vlasništvu iz novijeg razdoblja.

On je suosnivač tvrtke Delta-Oil International za trgovinu biogorivom i usluge, u kojoj je i predsjednik Uprave. Jedini je član tvrtke Crodux Inženjering za geološka istraživanja i eksploatacije, a zadnja osnovana ljetos je Delta terminali za usluge, u kojoj je jedini osnivač.

Na to novo društvo kao i na Distentus, odlukom skupštine tvrtke Crodux derivati dva, za trgovinu naftnim derivatima i plinovima (vezano uz postupak podjele i odvajanje s osnivanjem) preneseno je više dijelova imovine društva koje nije prestalo postojati.

U Kerumovu stečaju najvrednija nekretnina je Šumski dvor, na zagrebačkom Cmroku, procijenjena na 15,17 mil. kn. Čermakova tvrtka je kao razlučni vjerovnik prebila tražbinu s kupovninom te zakonski u cijelosti oslobođena plaćanja kupovnine od 11,4 milijuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close