Čeka se odluka o kupnji borbenog aviona: Najbolje ponude iz SAD-a, Izreala, Francuske i Švedske

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. studeni 2020. u 12:00
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

“Dok traje proces evaluacije i odabira najbolje ponude ne možemo s detaljnim podacima izlaziti u javnost”, poručuju iz MORH-a.

Ministarstvo obrane (MORH) priopćilo je u srijedu kako je s današnjim danom počeo proces evaluacije pristiglih ponuda za nabavu višenamjenskog borbenog zrakoplova, nakon što su ponuditelji dostavili svoje najbolje i konačne ponude.

“Najbolju i konačnu ponudu (BAFO) 10. studenog dostavile su SAD za novi avion F-16 Block 70 i korišteni izraelski avion F-16 Block 30 te Francuska Republika za korišteni avion Rafale, dok će Kraljevina Švedska najbolju i konačnu ponudu (BAFO) za novi avion JAS-39 C/D Gripen predati 11. studenog”, stoji u priopćenju MORH-a.

Navode kako će proces donošenja odluke na državnoj razini krenuti početkom 2021. godine, a uključuje mišljenje Odbora za obranu Hrvatskog sabora i Vijeća za obranu, te Odluku Vlade o najpovoljnijoj ponudi za višenamjenski borbeni avion.

“Dok traje proces evaluacije i odabira najbolje ponude ne možemo s detaljnim podacima izlaziti u javnost”, poručuju iz MORH-a.

Komentari (3)
Pogledajte sve

toooooo. dački, cijenim optimizam, još male pa sme na 1ojro!!

 

Ako ti mislis da ce saab spasavat ddjh ocito nemas ni trunke sposobnosti da ulazes u dionice.

Prilika da se spasi Đuru Đakovića , što se čeka

http://www.035portal.hr/vijest/gospodarstvo/svedani-(saab)-bi-ulozili-u-duru-dakovica-ali-14504

New Report

Close