Carina i Porezna uprava od danas u akciji, neke djelatnosti posebno na udaru

Autor: Poslovni.hr , 04. travanj 2019. u 08:07
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

U razdoblju od 4. do 10. travnja 2019. godine pojačane nadzore fiskalizacije provodit će službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom.

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a istima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koju obavljaju djelatnost:

1. pripreme i usluživanja pića,
2. frizerski saloni i saloni za uljepšavanje,
3. iznajmljivanja i davanja u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije.  

Zajedničke nadzorne aktivnosti provodit će se u razdoblju od 4. do 10. travnja 2019. godine.

"Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima  prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu", stoji u najavi akcije u kojoj su pozvali i građane da prijavljuju nepravilnosti.

Komentari (4)
Pogledajte sve

a da za promijenu malo proroštaju nabave javnih tvrtki, šuma, voda, cesata, hep, hž, zdravstva, gradova, županija i dr. subijekata drž. i javnog sektora, pa i same carine i da vidiš milijardi prihoda + ušteda u proračunu, da su samo malo radili na velikima agrokor i uljanik se nikada ne bi dogodili…

ali vrana vrani oči ne kopa pa će carinici i farizeji i dalje gaziti samo male, kao što su to uduvijek i radili…

nece nikadaaaaaaa………….

Romel, 05.04.2019. u 07:46
gje se troše i nestaju desetke milijardi novca građana

Samo udri , nek znaju za što su glasali.

Opet ide lov na kumice na placu te će se naširoko pisati o tome da se ti “strašni kriminalci” koji imaju 8 kuna viška u kasi primjerno kazne dok s druge strane nitko ne vodi računa kako i gje se troše i nestaju desetke milijardi novca građana

New Report

Close