Capak: Potvrđena dva slučaja njujorškog soja koronavirusa

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. ožujak 2021. u 13:17
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

O njujorškom soju, o kojemu su se informacije pojavile krajem prošloga tjedna, malo se zna osim da se širi brže.

U Hrvatskoj je dosad potvrđeno 60 slučajeva britanskog soja koronavirusa, tri slučaja južnoafričkog soja i dva slučaja njujorškog soja, o kojem zasad ne znamo puno, izvijestio je u ponedjeljak ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

O njujorškom soju, o kojemu su se informacije pojavile krajem prošloga tjedna, malo se zna osim da se širi brže i da udio tog soja u New Yorku raste, rekao je Capak na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Tri osobe s južnoafričkim sojem bile su na izletu u Zanzibaru. “Dobili smo od ECDC-a potvrdu za dvije osobe koje su u Zanzibaru bile krajem prvog mjeseca, one su završile u karanteni i nije bilo prijenosa bolesti na okolinu. Za jednu osobu čekamo potvrdu, bila je u Zanzibaru 16. veljače, prije završetka izleta je došla kući, imamo sumnju na južnoafrički soj, a potvrda će doći od ECDC-a”, kazao je Capak.

Dodao je kako sve osobe koje u Hrvatsku dolaze iz Južnoafričke Republike i Zanzibara podliježu istim mjerama kao i osobe koje dolaze iz Velike Britanije i Brazila.

Komentirajte prvi

New Report

Close