Umrla je osoba od 40 godina, nije imala drugih bolesti; Beroš predstavio novi sustav prijavljivanja za cijepljenje

Autor: Poslovni.hr , 01. ožujak 2021. u 11:09
Foto: Robert Anic/PIXSELL

U posljednja 24 sata zabilježen je 91 novi slučaj zaraze virusom. 791 pacijent je na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 64 pacijenta. Preminulo je 11 osoba.

Na konferenciji za novinare je rečeno da je među 11 umrlih jedna osoba od 40 godina koja nije imala komordibitete.

“Trenutna incidencija u 14 dana je 130.6. Najmanje u Istri, 30.7. Najviše u Dubrovačko-neretvanskoj, 395.2”, rekao je Krunoslav Capak.

“Na trećem smo mjestu, dijelimo ga s Njemačkom. Nižu imaju Finska i Danska, ostali imaju višu. Naša trenutna stopa smrtnosti kumulativna je 1355, to nas stavlja na 19. mjesto u EU”, rekao je Capak.

“Danas je ukupan udio pozitivnih 4 posto. Zadnjih tjedan dana 7.6 posto, u 14 dana 6.8 posto”, rekao je Capak.

Beroš je rekao da se danas predstavlja sustav za prijavu građana za cijepljenje.

“Moći će se prijaviti na cijepise.zdravlje.hr“, rekao je Beroš. Posebno je naglasio da višestruka naručivanja neće biti moguća.

Ima prednosti koristi više kanala komunikacije s građanstvom. Prvo je iskazivanje interesa, predbilježba je moguća kod liječnika obiteljske medicine, putem pozivnog centra 0800 0011, putem javnog weba gdje će se građani moći ulogirati putem svoga OIB-a. Iz svega toga se radi upis u središnji sustav i tu će biti pohranjeni svi građani koji su iskazali zanimanje za cijepljenje, objasnio je Beroš. Potom će stići mail građanima da su zabilježeni kao i datum i mjesto gdje će se cijepiti. “Ovakav način nije bi potreban u prvoj fazi, ni u drugoj fazi ali će uzlet dobiti u trećoj fazi”, dodao je ministar zdravstva.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close