Capak: Imamo na raspolaganju još dosta mjera koje možemo pojačati

Autor: Poslovni.hr , 26. lipanj 2020. u 10:00
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak komentirao je situaciju oko skoka broja zaraženih.

“Ne bih rekao da je razlog za zabrinutost, nego za oprez i preispitivanje postupaka svih onih koji se nisu držali mjera koje smo propisali”, rekao je Capak u uvodu Dnevnika Nove TV.

Capak ne smatra da će ponovno doći do lockdowna kao u ožujku te ističe da epidemiolozi na raspolaganju imaju dosta mjera prije posezanja za tom mjerom zatvaranja.

“Ove restriktivne mjere na granicama sa susjednim državama i obavezno nošenje maski je posljedica naše diskusije u kojoj smo tražili najbrže i najučinkovitije rješenje, odnosno pomak. Dakako, sve druge mjere su nam na raspolaganju. Mi mislimo da nećemo uvoditi karantenu kao što je smo sve zatvorili u ožujku. Nismo još razgovarali o tome da trebamo zatvarati pojedine županije ili pojedina područja. Mislimo da je to jedna od zadnjih mjera koje bi u ovom trenutku razmatrali. Imamo na raspolaganju još dosta mjera koje možemo pojačati, a da to ne bude potpuno zatvaranje”, dodao je pa objasnio zašto je on u samoizolaciji, a premijer Plenković nije:

“Postoji velika razlika između onoga što se dogodilo meni i onoga u kakvoj situaciji je bio premijer Plenković. Njegov kontakt s Đokovićem je kontakt u trajanju manje od tri minute u zatvorenom prostoru te kao takav ne zadovoljava kriterij da je sa zaraženom osobom bio dulje od 15 minuta u zatvorenom prostoru. Niti zadovoljava kriterij da je došlo do bliskog fizičkog kontakta. Tzv. fist bump (eng. dodir šakama) nije bliski fizički kontakt. Nije bliski fizički kontakt ni ono što je premijer srpskog tenisača potapšao po ramenu. Dakle, premijer ne mora u samoizolaciju”, zaključio je.

Komentirajte prvi

New Report

Close