Čak 725.000 Hrvata nema za meso ni svaki drugi dan

Autor: Poslovni.hr , 26. veljača 2013. u 14:30
Ilustracija (Guliver/Thinkstock)

Kućanstva u kojima živi svaki četvrti stanovnik Hrvatske, odnosno 1,1 milijun osoba još je 2011. kasnilo s plaćanjem režijskih troškova.

U samo dva mjeseca, od 1. siječnja do 25. veljače, oko četiri i pol tisuće hrvatskih obitelji isključeno je iz elektroenergetske mreže jer nisu platili račune za struju, potvrđeno je iz Hrvatske elektroprivrede za Večernji list.

HEP se odlučio na iskapčanje struje neovisno o hladnoj zimi i snijegu koji je zameo dobar dio zemlje. Dio kućanstava je nakon podmirenja duga ponovno spojen na elektroenergetsku mrežu, no računajući na one koji su isključeni prijašnjih mjeseci, može se pretpostaviti da 10 do 15 tisuća građana nema pristup električnoj energiji. Najveći problemi u naplati zabilježeni su na području Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije.

Neovisno o siječanjskom HEP-ovom utjerivanju dugova i iskapčanju struje, više od 400 tisuća građana živi u kućanstvima koja si ne mogu osigurati odgovarajuće grijanje ni u najhladnijim zimskim mjesecima, navodi Večernji list. Kućanstva u kojima živi svaki četvrti stanovnik Hrvatske, odnosno 1,1 milijun osoba još je 2011. kasnilo s plaćanjem režijskih troškova, a 725 tisuća građana živjelo je u kućanstvima koja si nisu mogla priskrbiti mesni obrok ili ribu svaki drugi dan.

Članak u cijelosti možete pročitati ovdje

Komentirajte prvi

New Report

Close