C.I.O.S. grupa: Poslovi za Grad i Zg holding čine svega 0,55% prihoda

Autor: Darko Bičak , 30. ožujak 2021. u 10:54
Iva Pripuz Špekuljuk, čelnica C.I.O.S. grupe /IGOR KRALJ/PIXSELL

Konsolidirani prihodi C.I.O.S. grupe, koja posluje u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji, je u 2020. godini procijenjena na oko 1,8 milijardi kuna, naveli su u priopćenju.

Zagrebačka kompanija za gospodarenje otpadom C.I.O.S. grupa je u zadnjih 10 poslovnih godina, od 2010. do 2020., zaključno s veljačom 2021., imala konsolidirane prihoda od ukupno 19,6 milijardi kuna.

Od toga iznosa, tvrde u C.I.O.S.-u, svega 0,55 ukupne vrijednosti otpada na poslove temeljem suradnje s Gradom Zagrebom i Zagrebačkim holdingom.

Iz tvrtke ističu da njihova grupa posluje od 1991. godine, a prihodi od suradnje Zagrebom i njegovom javnom tvrtkom bilježe se prvi put tek nakon 22 godine uspješnog rada, u 2013. godini, u kojoj su ukupni prihodi grupe već tada premašivali 1,79 milijardi kuna.

Iz C.I.O.S.-a naglašavaju da su se na objavu financijskih rezultata odlučili zbog čestih upita, ali i u zadnje vrijeme sve više “neutemeljenih, proizvoljnih i netočnih navoda kako je poslovna suradnja s Gradom Zagrebom iznimno velika i za poslovanje C.I.O.S. grupe značajan, gotovo presudan posao koji je poslužio za rast i razvoj”.

“Podaci o desetogodišnjem razdoblju poslovanja zorno odbacuju i opovrgavaju takve komentare i pokazuju da je naša suradnja u financijskom vrijednosti u prostoru statističke pogreške”, ističu iz ove tvrtke.

Dodaju da je njihova grupacija lani, prvi put u svojoj povijesti, sakupila i obradila više od milijun tona otpada, a od toga 830.000 tona u samoj Hrvatskoj.

Konsolidirani prihodi C.I.O.S. grupe, koja posluje u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji, je u 2020. godini procijenjena na oko 1,8 milijardi kuna, naveli su u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close