Burza prepuna nezaposlenih, a posao od 15 tisuća kuna nitko neće

Autor: Poslovni.hr , 08. rujan 2015. u 09:45
Foto: Thinkstock

Kamiona imaju, i robe za prevesti, ali vozača na tržištu rada ne mogu naći.

Više od 250 tisuća nezaposlenih, a poslodavci ne mogu naći radnike. Nakon građevinara na ovaj su se problem požalili i prijevoznici. Tvrde kako ne mogu naći vozače kamiona iako ih ima na Zavodu i nude im dobre plaće. S druge strane, vozači poručuju kako su uvjeti rada loši, pa radije odlaze u inozemstvo.

Kamiona imaju, i robe za prevesti, ali vozača na tržištu rada ne mogu naći, piše dnevnik.hr.

'Mi već mjesecima tražimo, i na internetu stoji, i na svim burzama stoji, da tražimo tri vozača. Ne javlja nam se nitko. Svi pričaju idemo u Njemačku, idemo u Njemačku', požalio se prijevoznik Radovan Ljubek.

Sindikat vozača ima drugačiju priču zašto prijevoznici ne mogu naći radnike i zašto bježe u inozemstvo. Kažu, loši su uvjeti rada.

'Prijavljeni na minimalac ili nešto više od minimalca, a ostatak im se isplaćuje u gotovini. U praksi onaj dio koji dobiju na račun dolazi na vrijeme no međutim ovu gotovinu uvijek morate tražiti, pitati i čekati. Danas vozači imaju izbor i otišli su tamo gdje je stanje uređeno', rekao je Miljenko Gočin, predsjednik Sindikata hrvatskih vozača.

Komentari (12)
Pogledajte sve

..naši su na HZZ pokušali složiti neke komplicirane obrasce, pa smo
im rekli / poslodavci/ da nam je to prekomplicirano / znate ono, što gdje , kako bi, s kim kuda..koji si , koji nisi…itd,itd, broj cipela, veličina torbe itd.itd,
.Odmah su to maknuli, i sad ide brzo….

Kad čitam o Vašim problemima, me mogu vjerovati….
MI danas već zatvaramo natječaj , to tak nazovimo, od jučer ….
jer smo već riješili problem.

Vaši ZAVODI ZA ZAPOŠLJAVANJE NE RADE DOBRO, i trebalo bi naučiti
Vaše ljude na zavodima ,kako moraju raditi…..

Ovako mi radimo…

Na memorandumu napišemo par rečenica što nam treba, kad , koliko možemo plaiti, itd,itd, / to su sve minimalne plaće, da ne mislite drukčije/ Zavod nas telefonski zove , ako želimo besplatnu objavu
na njihovim stranicama …naravno…
ZATIM , svima koji upadaju u ta zanimanja -šalju SMS…poziv da se jave poslodavcu / to je obavezno!/

Ili samo oglase na njihovim stranicama koje imaju zakupljene:
– na njihovom portalu
– u dnevnim listovima
-drugim portalima …sve je besplatno!

Kad smo u Zagrebu trebali osobe, tam su filozofirali, mistificirali
problem / ili su tražili nešto ???/ nikad nisi znao šta izvode…..

Zdravo seljački pošaljite fax na HZZ-, i recite da Vam riješe problem
u roku 24 sata – i gotovo.

Nema stvarno nezaposlenih!

Mnogi su prijavljeni na Zavodu, a rade na crno ili su u inozemstvu! Moje poslovno okruženje je u ludilu jer ne mogu naći niti jednog radnika za svoje potrebe, tu mislim na najrazličitije struke!

U svakom žitu ima kukolja ,
ali problem je u prevelikim porezima kojima je ova Kukuriku vlada uništila Hrvatsko gospodarstvo a sada lažnim predizbornim smicalicama nastoji nas uvjeriti da u Hrvatskoj teće med i mlijeko.

Iako su nas zadužili za 100 miliardi iz Hrvatske je moralo otići 100.000 ljudi van (obitelji !)a broj blokiranih i iznosi rastu !

I sada par dana prije izbora nastoje naguziti buduću vladu donošajući neke šuplje Zakone u Saboru na brzaka većina kojih će pasti na Ustavnom Sudu.

New Report

Close