Burić: Ovo nisu izbori na kojima se dijelimo na lijevu i desnu Rijeku

Autor: Agencija VLM , 23. svibanj 2013. u 15:12
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Jučerašnju izjavu Vojka Obersnela, koji je kazao da Rijeka nije spremna na promjenu komentirao je njegov protukandidat, HDZ-ovac Hrvoje Burić.

Jučerašnju izjavu Vojka Obersnela, SDP-ovog kandidata za riječkog gradonačelnika, koji je kazao da Rijeka nije spremna na promjenu te da je zadovoljan što su lokalni izbori pokazali kako građani Rijeke još uvijek dišu lijevo komentirao je njegov protukandidat, HDZ-ovac Hrvoje Burić.

– Zar na izborima građani ne bi trebali ocijeniti jesu li ili nisu zadovoljni Obersnelom kao gradonačelnikom? Ako je jedina njegova deviza za dobitak izbora ideologija, onda je to pravi pokazatelj njegova rada i sposobnosti, odnosno nerada i nesposobnosti. Zašto se gradonačelnik radije nije zapitao zašto je dobio podršku samo 15 posto Riječanki i Riječana, umjesto da dijeli građane na lijevo i desno. Zašto se ne zabrine zbog najniže izlaznosti birača u Hrvatskoj – rekao je Burić te nastavio.

– Ovo nisu izbori na kojima se dijelimo na lijevu i desnu Rijeku, ovo su izbori na kojima glasamo za ili protiv promjena u našem gradu, izbori na kojima imamo priliku reći NE korupciji, nepotizmu, namještenim natječajima koje uredno i bez kazne prakticira riječka vlast – kazao je Burić navodeći za primjer davanje riječke plaže Ploče u potkoncesiju, premda o tome nije bilo rasprave na Gradskom vijeću. Da je bilo koji drugi Obersnelov protukandidat prošao u drugi krug, bez odabira na ideološke razlike, ja bih mu još u izbornoj noći dao podršku, rekao je Burić ponukan jučerašnjim neuspješnim razgovorom s PGS-ovcem Nikolom Ivanišem, Laburistom Predragom Šustarom i Dankom Švorinićem, kandidatom Liste za Rijeku. Ponudio im je, kaže, samo pošten rad, jer političko kadriranje ne želi, na što je dobio odgovor da oni se ne žele prikloniti niti Obersnelu niti njemu. Za mene to nije prava oporba, zaključio je Burić.

– Neka građani vide tko je oporba u ovom gradu. Vjerujem u razum građana, oni su moja jedina koalicija – kazao je Burić napominjući kako ih on ne dijeli na lijeve i desne, kao ni koalicijske partnere. Biračima je poručio da, ako su zadovoljni stanjem u Rijeci, glasaju za Obersnela ili pak ostanu kući, na što imaju pravo. One koji nisu zadovoljni trenutnom vlasti poziva da izađu na izbore, iskoriste priliku i uzmu sudbinu grada u svoje ruke.

Komentirajte prvi

New Report

Close