Budite spremni: Za kupnju novog automobila i do 80.000 kuna poticaja, natječaj već u prvom kvartalu ove godine

Autor: Poslovni.hr , 24. siječanj 2019. u 12:44
FOTO:GettyImages

Država će i ove godine poticati kupnju električnih vozila, prema vrlo sličnom, zapravo gotovo jednakom modelu kao i prošle godine, a za to je osigurano 25 milijuna kuna, potvrdili su iz Fonda za zaštitu okoliša. Stoga, svi oni koji lani nisu uspjeli dobiti izdašnu subvenciju za kupnju električnog automobila, motocikla ili bicikla, neka budu spremni.

Iz Fonda za zaštitu okoliša lani su natječaj najavili dva dana prije objave, a sva su sredstva rezervirana samo nekoliko sati nakon objave. Stoga, ako razmišljate o kupnji električnog automobila, raspitajte se o njemu, razgledajte ga u salonu, obavite probnu vožnju ako je dostupna, zatražite ponudu i budite spremni.

Poziv na natječaj za građane, kao i za tvrtke, očekuje se već u prvom tromjesečju 2019., piše Večernji list. Kako je najavio direktor Fonda Dubravko Ponoš, ukupan iznos bit će po pojedinom pozivu nešto veći u odnosu na prošlu godinu. Kaže kako će u ovoj godini sufinanciranje biti dostupno i za postavljanje električnih punionica, koje su iznimno važan element cjelovitog razvoja održivog prometa.

Budući da se za osobni auto na struju može dobiti 80.000 kuna poticaja (ili najviše 40% vrijednosti), to je dovoljno za 150 automobila. Ali, ne moraju sva vozila koja dobiju poticaj biti automobili, jer se nude subvencije i za električne skutere, motocikale i četverocikle – do 20.000 kuna. Električni bicikli subvencioniraju se s do 5000 kuna, a ‘plug-in’ hibridi (do 50 g/km CO2) s do 40.000 kuna. Očekivano, lani je najviše, 10,5 milijuna kuna, podijeljeno za kupnju 133 električna i jednog plug-in električnog automobila, a građani su povukli i subvencije od 935 tisuća kuna za 24 električna bicikla i 520.000 kuna za 56 električnih motocikala. Najtraženiji su bili Renault Zoe i Twizy, VW e-Golf i e- up! te Smart ForTwo electric drive.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ne kuzim, nedavno su rekli da je tajv natjecaj lanuo u par minuta… i naravno da je blesava procedura van svake pameti.. ono igra najbrzi prst.. i namjesti svom kumu, frendu….

Pa dajte pocnite radit stvari kako treba.. napravite natjecaj i pustite 5 dana da ljudi posalju prijave… nakon toga ih obradite i vidite koliko je zainteresirano… i lijepo posteno podijelite po 10-20-…. -40% ili koliko bude prijavljenih… ako svakome dođe 10%.. fino posaljite im na mail obavjest da mogu dobiti 10%, ako pristaju, OK, ako odustaju, za 10tak dana kad se svi izjasne napraviti novi izracun sa onima koji su pristali i posteno im podijeliti…

Tko ima (kuću) – dat će mu se.
Onima koji žive u zgradama i parkiraju na ulici, slijedi samo još skuplje gorivo, parking, osiguranje.
Netko mora državi dati novce koji će drugima pojeftiniti kupovinu drugog, trećeg, petog vozila…
SuperHik u akciji.

New Report

Close