Broj zaposlenih u industriji pada već osam godina

Autor: Poslovni dnevnik , 06. rujan 2015. u 21:59
Broj zaposlenih pao 1,4%/Ivo Čagalj/PIXSELL

Proizvodnost rada porasla 2,3 posto.

Broj zaposlenih u industriji bio je u srpnju 0,1 posto manji u odnosu na lipanj, dok je u usporedbi s istim lanjskim mjesecom prošle godine smanjen za 1,4 posto, pokazuju podaci državnih statističara.

Nastavak je to trenda pada na godišnjoj razini koji se neprekidno bilježi još od studenoga 2007. godine. U prvih sedam mjeseci pak proizvodnost rada porasla je za 2,3 posto prema istom lanjskom razdoblju. Statistički podaci prema djelatnostima pokazuju da je u srpnju na mjesečnoj razini broj zaposlenih u prerađivačkoj industriji bio manji za 0,1 posto, u rudarstvu i vađenju smanjen je također za 0,1 posto, a opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji za jedan posto.

Na međugodišnjoj razini, u prerađivačkoj je industriji, koja zapošljava 90,82 posto svih zaposlenih u industriji, u srpnju bilo 1,2 posto manje zaposlenih. Broj zaposlenih u rudarstvu i vađenju smanjen je za 4 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji za 2,2 posto. Podaci o proizvodnosti rada pokazuju, pak, da je u sedam mjeseci 2015. u odnosu isto lanjsko razdoblje proizvodnost rada u prerađivačkoj industriji porasla za 2,5 posto. U rudarstvu i vađenju povećana je za 9,5 posto, a u opskrbi električnom energijom pala je za 1,5 posto.

Komentari (1)
Pogledajte sve

“Broj zaposlenih u industriji pada već osam godina”

Pada potrošnja struje.

A lažljivi statitičari i vladari predizborno se nemogu nahvaliti kako nam raste Industrija i izvoz i kako nam je jako dobro ?

New Report

Close