Broj posjetitelja na Plitvicama isti kao i prošle godine

Autor: Radmila Kovačević/VL , 17. srpanj 2019. u 22:00
Ljepota i dalje privlačna/Boris Ščitar/Vl/PIXSELL

U prvih pola godine prodali su 625.000 ulaznica, razlika je u tome što se ove godine ulaznice prodaju unaprijed, online.

Da ove godine više nema prekomjerne turističke navale potvrđuju i u našem najpoznatijem nacionalnom parku.

U prvih pola godine u NP Plitvička jezera prodali su 625.000 ulaznica, koliko i lani u istom razdoblju. Razlika je u tome što se ove godine ulaznice prodaju unaprijed, online, a sadrže i točno vrijeme u koje gost namjerava doći.

Sve kako bi se izbjegle gužve i čekanja, ali i Park rasteretilo najvećeg pritiska u vršnim dnevnim terminima. 

"Padobranaca" koji dođu bez unaprijed kupljene ulaznice ili izvan vremena rezerviranog pri online kupnji ulaznice i dalje, naravno, ima, pa se neki i dalje načekaju da uđu razgledati slavne Plitvice. Ipak, "čekanja u pravilu gotovo da više i nema. Najduže se sad čeka za ukrcaj na brod, i to maksimalno 15-20 minuta", uvjerava ravnatelj Javne ustanove NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević.

Kaže i da je bez ranije kupljene ulaznice najbolje izbjegavati razdoblje između 9 i 13 sati jer tada su u pravilu zatvoreni za goste bez online ulaznice.  U sklopu novog režima upravljanja posjetiteljima u NP se preko dva ulaza svaki sat pušta najviše 1300 posjetitelja.

U najopterećenijim danima Plitvice tako može obići 14.300 posjetitelja. Slično kao i lani, kad je broj dnevnih posjetitelja tijekom jednog tjedna prelazio 14.000. Posjetiteljima nude i pogodnost da s ulaznicom kupljenom za 300 kuna obiđu i nacionalne parkove Paklenicu i Sjeverni Velebit, te Park prirode Velebit, Pećinski park Grabovaču, Baraćeve špilje… 

Komentirajte prvi

New Report

Close