Brod američke mornarice stigao u Viktor Lenac

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. siječanj 2015. u 14:21
Američki brod u Viktoru Lencu 2011. godine, Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Radovi bi trebali trajati šest mjeseci s mogućnošću dodatnih radova od mjesec dana.

Zapovjedni brod 6. flote Američke ratne mornarice "Mount Whitney" u srijedu je doplovio i usidren je ispred Brodogradilišta "Viktor Lenac" u kojemu će na njemu biti obavljen remont vrijedan 21 milijun dolara.

Kako je za Hinu rekao rukovoditelj prodaje u brodogradilištu i glavni koordinator projekta Branko Mataija, brod će sutra uploviti u brodogradilište, započet će pripremni radovi, a za 19. siječnja planira se početak dokovanja.

Radovi bi trebali trajati šest mjeseci s mogućnošću dodatnih radova od mjesec dana, a obuhvatit će cjeloviti remont, dokovanje, uređenje palube, radove na instalacijama i drugo.

Po riječima Mataije, najveći će biti radovi na preinaci energetskog kompleksa, u sklopu kojih će biti izmijenjena tri generatora.

Na remontu broda radit će ukupno od 300 do 480 ljudi, uključujući sve smjene, vrste i faze radova.

Dio posade bit će smješten na manjem, unajmljenom brodu, koji se nalazi u brodogradilištu, dok će dio posade otići kućama.

Kostrensko brodogradilište taj je posao dobilo na natječaju u konkurenciji šest mediteranskih brodogradilišta, nakon što je još 2011. godine u Lencu obavljen redovni remont istog broda, kojim su bile zadovoljne obje strane.

Na upit o poslovanju u prošloj godini, Mataija je rekao da je ukupni prihod u 2014. oko 48 milijuna eura te da je poslovanje bilo pozitivno, s manjom dobiti.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Svaka čast

New Report

Close