Neočekivani marketing: Britanac promovira naš cikloturizam

Autor: Marija Crnjak , 10. travanj 2016. u 12:11
Paul Bradbury, Britanac iz Manchestera s adresom na Hvaru, na blogu piše o Hrvatskoj

Idući projekt koji priprema u suradnji s Gastronautom je Total Croatia Wine, portal posvećen hrvatskim vinima.

Paul Bradbury, Britanac iz Manchestera s adresom na Hvaru, vjerojatno najčitaniji i najutecajniji bloger koji piše o Hrvatskoj na engleskom jeziku, na svom portalu Total Croatia News, ovog tjedna pokrenuo je novi portal posvećen cikloturizmu, a na jesen pokreće novi o hrvatskim vinima.

Zanimljivo je da je projekt u realizaciju krenuo i uz pomoć turističkih zajednica nekolicine gradova, i to nedugo nakon što je prije dva mjeseca uputio oštru kritiku projektu Hrvatska 365 Hrvatske turističke zajednice. Kako je poznato, tada je ustvrdio da Hrvatsku vode "kraljevi slučajnog turizma", što je sramota s obzirom na činjenicu da Hrvatska ima sjajan potencijal kao destinacija svih 12 mjeseci u godini, kad bi se radilo kako treba. "Na moje iznenađenje, nakon objave analize projekta, koji je u mnogim destinacijama samo deklarativan, nazvali su me iz Ministarstva turizma i sam direktor HTZ-a Ratomir Ivičić i tražili sastanak, na kojem smo se načelno dogovorili o nekim projektima koje ćemo pokrenuti zajedno. Kako je moja analiza bila dobrim dijelom posvećena cikloturizmu, potom su mi se javili brojni mali poduzetnici koji imaju nešto vezano uz tu vrlo popularnu turističku nišu", ispričao nam je Bradbury.

 

8odredišta

cikloturizma obuhvaćeno je projektom Hrvatska 365

Engleski promotor hrvatskog turizma svoja iskustva u hrvatskom turizmu podijelio je na ovotjednoj konferenciji o turizmu posebnih interesa u organizaciji Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA), najavivši pokretanje prvog portala posvećenog cikloturizmu u Hrvatskoj koji pokriva cijelu zemlju.  "Biciklizam se stalno spominje i promovira, a nema nacionalnog web sitea za biciklizam, već su sve informacije razmrvljene po stranicama turističkih zajednica, često bez osnovnih informacija. Potencijal razvoja cikloturizma u Hrvatskoj je golem, u zemlji se već događa nekoliko vrlo zanimljivih inicijativa, no sve se radi u izolaciji, bez povezanosti destinancija. Iako je cikloturizam važna komponenta projekta Hrvatska 365, postoji samo osam deklariranih ciklodestinacija", objašnjava Bradbury.

Na portalu Total Croatia Cycling planira surađivati s cjelokupnom zajednicom koja se vrti oko biciklizma, te sa svima koji imaju ili planiraju bilo kakav event vezan uz biciklizam, utrke. Na portalu će biti interaktivna mapa svih biciklističkih staza u zemlji, ali i regiji, popis utrka i evenata s informacijama, biciklističkim turama te smještajnih kapaciteta koji imaju sadržaje za bicikle, a najavljuju se i tekstovi blogera. Bradbury ističe da su se u projekt dosad uključile turističke zajednice Zagreba, Karlovca, Varaždina i Splita.

Sljedeći projekt koji priprema u suradnji s Gastronautom je Total Croatia Wine, nacionalni portal na engleskom posvećen hrvatskim vinima i enogastronomiji."Na istom principu mogu se obraditi mnoge niše u hrvatskom turizmu, ali i ostalim dijelovima gospodarstva. Ideja je pokrenuti portal Total Croatia Technology, okupiti sve inicijative u tehnologiji, do klinaca koji rade u garažama. S nekih važnih adresa već sam dobio potvrdu da će projekt dobiti financijsku podršku", kaže Bradbury.

Komentirajte prvi

New Report

Close