Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Božinović od 1. rujna najavio promjene u mjerama, ugostitelji oduševljeni

Autor: Poslovni.hr/Hina
27. kolovoz 2021. u 12:18
Podijeli članak —
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Božinović je na konferenciji kazao da su interijeri kafića bili zatvoreni pored ostalog i zbog velikog broja turista i velikog broja ljudi koji su bili angažirani u sezoni na nadzoru mjera.

Od 1. rujna planira se otvaranje zatvorenih dijelova kafića, uz preporuke koje će izraditi HZJZ, najavio je u petak potpredsjednik Vlade Davor Božinović na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Na pitanje novinara kazao je da će radno vrijeme barova ostati do ponoći, ali i da nisu još definirani svi detalji mjera oko otvaranja unutrašnjosti kafića, pa ni disko klubova.

Od 1. rujna planira se otvaranje zatvorenih dijelova kafića, uz preporuke koje će izraditi HZJZ, najavio je u petak potpredsjednik Vlade Davor Božinović na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

Na pitanje novinara kazao je da će radno vrijeme barova ostati do ponoći, ali i da nisu još definirani svi detalji mjera oko otvaranja unutrašnjosti kafića, pa ni disko klubova.

Istaknuo je da su na današnjim razgovorima ugostitelji iznijeli čvrsta jamstva da će se gosti i zaposleni držati mjera.

Predstavnici ugostitelja i nacionalnog stožera sastali su se u petak kako bi ugostitelji čuli što se od mjera planira za jesen za taj sektor, te kada će moći početi raditi i u unutrašnjosti objekata što ne mogu od studenoga prošle godine, kao i druge odgovore, doznaje se od ugostitelja.

'Zahvalni smo Stožeru'

Riječima poput 'konačno', 'uspjeli smo', 'dočekali smo i to!', predstavnici ugostiteljskih udruga su u petak komentirali najave nacionalnog stožera da će od 1. rujna kafići ponovo moći raditi i unutra, nakon što to nisu smjeli zadnjih devet mjeseci, apelirajući na kolege i goste da i dalje poštuju mjere. 'Zahvalni smo stožeru, kojemu smo partner i uvijek spremni za razgovore, i svjesni da je zdravlje na prvom mjestu', istaknuo je za Hinu sudionik sastanka ugostitelja i stožera u petak Dražen Biljan iz sekcije za barove Nezavisne udruge ugostitelja Zagreba i Nacionalne udruge ugostitelja, uz kojega su na sastanku ispred ugostitelja bile još Ana Lisak iz sekcije cateringa i Žaklina Troskot, predsjednica zagrebačke Nezavisne udruge ugostitelja.

Božinović je na konferenciji kazao da su interijeri kafića bili zatvoreni pored ostalog i zbog velikog broja turista i velikog broja ljudi koji su bili angažirani u sezoni na nadzoru mjera, ali da su istek sezone, stanje procijepljenosti i drugi parametri otvorili mogućnost da se kafićima dopusti i rad unutra.

Izvijestio je da su ti parametri bili tema današnjeg sastanka s predstavnicima Nacionalne udruge ugostitelja.

Dodao je da se s ugostiteljima razgovaralo i o tome kako organizirati ugostiteljstvo za jesen.

Autor: Poslovni.hr/Hina
27. kolovoz 2021. u 12:18
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close