‘Božićno iznenađenje’ iz HŽ-a: Karte poskupljuju za 15 posto

Autor: Ksenija Puškarić , 04. prosinac 2012. u 13:21
PIX

Zahtjev za poskupljenjem odobrilo je Ministarstvo prometa, pomorstva i veza, a očekuje se još suglasnost Ministarstva gospodarstva.

Hrvatske željeznice pripremaju "božićno iznenađenje" za sve svoje putnike: željezničke karte poskupljuju, i to za 15 posto.

Zahtjev za poskupljenjem od 15 posto odobrilo je Ministarstvo prometa, pomorstva i veza, a očekuje se još suglasnost Ministarstva gospodarstva. Ne samo da će karte poskupiti, nego će u 2013. godini voziti manji broj putničkih vlakova. Novi vozni red, koji stupa na snagu 9. prosinca, predviđa 717 vlakova dnevno, što je 45 vlakova manje u odnosu na važeći vozni red.

'Glavni razlog ukidanja pojedinih linija je manji broj putnika i višestruko veći prihodi od troškova', rekao je Dražen Ratković, direktor HŽ Putničkog prometa, objašnjavajući kako je u ovoj godini promet željeznicom gotovo dvostruko manji nego prošle godine.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Glavni razlog ukidanja pojedinih linija je manji broj putnika i višestruko veći prihodi od troškova

– prihodi veći od troškova…to je obično dobro

“…objašnjavajući kako je u ovoj godini promet željeznicom gotovo dvostruko manji nego prošle godine…”

Da niste ukinuli hrpu linija i da se svugdje ne vozi duplo dulje nego busom, možda bi ih bilo dvostruko više! HŽ je primjer očajno vođene firme koja živi u nekom svom paralelnom svijetu. Cijela zapadna Europa proživljava veliki povratak željeznica već 20 godina, a ove briga za sve. Njihovi vlakovi su čak sve sporiji!

New Report

Close