Bivši vojni objekti preuređuju se za znanstvenike

Autor: Marija Crnjak , 17. veljača 2020. u 21:59
Završetak svih radova najavljen je za iduću godinu/D. MARUŠIĆ/PIX

U sklopu projekta Novo ruho obnavljaju se spavaonice za 8,5 mil. kuna.

Na Malom Brijunu u sklopu EU projekta “Novo ruho Brijuna” obnovit će se sedam negdašnjih vojnih spavaonica u kojima će se za predškolske, školske i sveučilišne skupine te umjetnike, znanstvenike i udruge provoditi edukativni programi, radionice i istraživanja, doznaje se u ponedjeljak u NP Brijunima.

Do 21. veljače otvoren je postupak javne nabave za građevinsko-obrtničke radove na bivšim objektima MORH-a, kojima se nekad koristila JNA. U Vali sv. Mikule, gdje su bile vojne spavaonice, uredit će se novi kompleks za edukativno-istraživačku namjenu.

Nove prizemnice ukupne površine 863 četvorna metra bit će za smještaj predškolskih, školskih te sveučilišnih skupina, nevladinih organizacija, umjetnika i znanstvenika te za sve one koji na otoku žele provoditi edukativne programe (škole u prirodi te kulturne programe, istraživanja i radionice).

Planirana vrijednost radova i opreme, investicije koja je uz nabavu broda najvažnija u projektu ‘Novo ruho Brijuna’, iznosi 8,5 milijuna kuna, a podijeljena je u dva postupka nabave.

Natječaj u tijeku obuhvaća građevinsko-obrtničke radove i rekonstrukciju objekata u vrijednosti od 7,3 milijuna kuna, a nakon toga slijedi natječaj za opremanje i unutarnje uređenje spavaonica i ugostiteljskog objekta te prateće kuhinje, za što je predviđeno 1,2 milijuna kuna”, istaknula je voditeljica Službe za pripremu i provedbu projekata Javne ustanove Nacionalnog parka Brijuna Maša Mihelić.

Završetak svih radova najavljen je za 2021. Ključni infrastrukturni preduvjet za početak rekonstrukcije objekata, kaže Mihelić, bila je sanacija staroga pristupnog mola za teretna plovila na Malom Brijunu, što bi trebalo biti gotovo u kasno proljeće.

Komentirajte prvi

New Report

Close