Bivši Čačićev pomoćnik Miki Huljić postao Bagin direktor za financije

Autor: Danijela Jozić / VLM , 11. listopad 2012. u 11:28
Specijalnost su mi financije, revizija i investicijsko bankarstvo, odgovara Huljić na pitanje otkud on u elektroindustriji

Bivši direktor financija otišao je u mirovinu pa je Darinko Bago, predsjednik Uprave Končara, vidio priliku na tržištu i dogovorio transfer.

Miki Huljić, bivši pomoćnik ministra gospodarstva Radimira Čačića, koji je s te funkcije na vlastiti zahtjev razriješen krajem rujna, postao je direktor financija u Končar Elektroindustriji d.d. To su nam u srijedu potvrdili u Končaru. "Bivši financijski direktor otišao je u mirovinu, i to nam je mjesto neko vrijeme bilo prazno", pojasnili su nam u toj kompaniji. 

Nije bilo iznenada

Za Mikija Huljića se već neko vrijeme šuškalo da je nezadovoljan u Ministarstvu gospodarstva. To i ne čudi s obzirom na to da je riječ o čovjeku koji je do formiranja nove Vlade i njezinih ministarstava bio uvijek angažiran u realnom sektoru. On sam tvrdi da nikako nije otišao iznenada, već je riječ o prijašnjem dogovoru s ministrom Čačićem. "Inicijalno smo bili dogovorili da ću određeno vrijeme biti u Ministarstvu gospodarstva dok ne završi ustrojavanje, a da se nakon toga vraćam u realni sektor", rekao nam je u srijedu Miki Huljić.

Financijaš i revizor

O tome zašto prelazi u sektor elektroindustrije s obzirom na to da ga poslovna javnost pamti najviše iz razdoblja kad je bio direktor Lantea grupe, kaže: "Moja specijalnost su financije, revizija i investicijsko bankarstvo. Činjenica jest da me možda najviše pamte po tom lancu odjeće gdje sam bio direktor, ali je moj poslovni put bio uvijek vezan za financije u različitim tvrtkama", pojasnio je Huljić. On je u Ministarstvo na mjesto pomoćnika došao s pozicije izvršnog direktora u Hrvatskoj pošti. Prije toga je bio neovisni konzultant. Na pozicijama direktora bio je i u Sportina grupi. Tijekom 2003. i 2004. godine bio je financijski direktor u Tekstilprometu, u Badelu 1862 te u Excelsa holdingu Lukšić grupe. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Koji likovi, majko mila. U 10 godina izmjenio 10 direktorskih mjesta. Od tekstila, papira, pa do energetike. …

New Report

Close