Bez upravnih sporova i pred nagodbom

Autor: Suzana Varošanec , 02. prosinac 2019. u 22:00
Ročište za sklapanje nagodbe sazvano za 19. prosinca

Vlasnik predstečajnog dužnika ustupom stekao tražbine niza vjerovnika.

Nastavlja se predstečaj nad tvrtkom Club Adriatic te je za 19. prosinca sazvano ročište radi sklapanja nagodbe.

Riječ je o postupku iz 2014. koji vodi Fina, dok sud potvrđuje sklopljenu nagodbu, no zbog pokretanja upravnih sporova bio je dugo u prekidu. Danas su svi pravomoćno dovršeni u korist dužnika.

Vjerovnici Općina Baška Voda, TZ Baška Voda i tamošnja komunalna tvrtka u cijelosti namireni, povukli su tužbe. Tužbe vjerovnika TZ Općine Orebić i komunalne tvrtke Bilan Orebić pravomoćno su odbačene.

U upravnom sporu tužitelja Općine Orebić pravomoćno je tužba odbijena, a spor tužitelja Mesna industrija Vajda na kraju je zbog njegovog povlačenja žalbe obustavljen.

Dužnik posluje u sastavu crikveničkog Jadrana i to nakon kupnje državnog stopostotnog udjela od strane Jadrana koji vodi Goran Fabris, ujedno i direktor Club Adriatica, pa Jadran kao novi vlasnik ima ključnu ulogu za završetak predstečaja.

Nakon nastupa prekida postupka u ovoj stvari, crikvenička tvrtka je ustupom stekla tražbine koje prema dužniku imaju pojedini vjerovnici, a koje su u prethodno provedenom postupku predstečajne nagodbe pred Finim Nagodbenim vijećem utvrđene. 

Komentirajte prvi

New Report

Close