Bez ovoga nam nema turističke sezone

Autor: Marija Crnjak , 23. travanj 2021. u 13:12
23.04.2021., Sportska dvorana u Gospinom polju, Dubrovnik - U Dubrovniku je danas cijepljeno prvih 420 turistickih djelatnika u organiziranom cijepljenju zaposlenika tog sektora. Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u petak je, u dubrovackoj sportskoj dvorani, nakon pocetka cijepljanja, izjavila kako se prema odazivu strukovnih udruzenja moze zakljuciti da ce se cijepljenju odazvati oko 70 posto turistickih djelatnika, a poruka o masovnom cijepljenju krece upravo iz Dubrovacko-neretvanske zupanije gdje je lanjska pandemijska sezona bila katastrofalna. Kako je istaknuo zupan Nikola Dobroslavic, u 2020. turisticki promet bionje vise od 80 posto mani nego rekordne 2019. godine. Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Količine cjepiva bit će dostatne da se optimalno pripremimo za sezonu, rekla je ministrica Nikolina Brnjac.

U Dubrovniku je danas krenulo cijepljenje turističkih djelatnika, što je u radnom posjetu popratila i ministrica turizma Nikolina Brnjac. Ministrica i župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić obišli su punkt organiziranog cijepljenja turističkih djelatnika u sportskoj dvorani Gospino polje.

„Hvala našim turističkim djelatnicima koji su se odazvali organiziranom cijepljenju, ovo je izrazito važna poruka turističkog sektora prema gostima koji će ove godine doći u Hrvatsku. S najvećom ozbiljnošću pripremamo sve uvjete za što sigurniju i uspješniju turističku godinu. Potičem i pozivam turističke djelatnike na cijepljenje, od 1. svibnja stiže nam 230 tisuća doza cjepiva tjedno, količine cjepiva bit će dostatne da se optimalno pripremimo za sezonu.“, rekla je ministrica Nikolina Brnjac.

Nakon Dubrovnika, sukladno prioritetima i planu cijepljenja, započinje cijepljenje turističkih djelatnika i u svim ostalim turističkim destinacijama RH, a točan redosljed prioritetnog cijepljenja po županijama odredit će Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Ministarstvo turizma planira organizaciju cijepljenja i za sezonske radnike, ukoliko bude potrebe, kao i za pružatelje usluga smještaja u domaćinstvu nakon što se dovrši cijepljenje zaposlenih u većim tvrtkama gdje su i veći rizici od širenja zaraze. Ovime želimo smanjiti mogućnost nastajanja žarišta u turističkim destinacijama te dodatno potaknuti povjerenje u Hrvatsku kao sigurnu i odgovornu destinaciju, poručuju iz Mintsa.

Osim osiguranog prioritetnog cijepljenja za turističke djelatnike, u tijeku je postavljanje dodatnih punktova za testiranje gostiju u turističkim mjestima, sufinancirat će se antigenski testovi za turiste, a Hrvatska je od početka travnja otvorena i za turiste koji dolaze iz trećih zemalja, poput SAD-a, UK i Rusije.

Komentirajte prvi

New Report

Close