Bez čekanja na šalterima mirovinskog

Autor: Marija Crnjak , 09. veljača 2020. u 22:00
Arhivska fotografija: Davor Puklavec / Pixsell

Za projekt digitalizacije mirovinskog osiguranja koji bi trebao trajati 46 mjeseci, Zavod iz Europskog socijalnog fonda dobiva 141,5 milijun bespovratnih kuna.

Za projekt digitalizacije mirovinskog osiguranja  pod nazivom eHZMO, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje iz Europskog socijalnog fonda dobiva 141,5 milijun kuna bespovratnog novca. 

Ugovor o sufinanciranju za projekt ukupne vrijednosti 166,6 milijuna kuna potpisan je u petak u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava.Tijekom 46 mjeseci, koliko je predviđeno trajanje projekta, provest će se modernizacija informacijskog i komunikacijskog sustava HZMO-a te poslovnih procesa radi povećanja interne učinkovitosti i djelotvornosti.

Nova IT rješenja, koja će se dijelom temeljiti i na primjeni umjetne inteligencije, omogućit će korisnicima za veći dio usluga e-komunikaciju s HZMO-om bez potrebe fizičkog dolaska na šaltere, a konsolidacija poslovanja nakon završetka projekta omogućit će proaktivniji pristup prema korisnicima te dostupnost usluga neovisno o radnom vremenu, rečeno je prilikom potpisivanja  ugovora.

"Uzimajući u obzir broj korisnika o kojima HZMO svakodnevno skrbi te današnje digitalno okruženje, kvaliteta usluge uvelike ovisi o adekvatnoj informatičkoj podršci. Sve je veći broj građana koji žele potrebnu uslugu riješiti jednim klikom iz vlastitog doma, izjavio je Ivan Serdar, ravnatelj HZMO-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close