Bankomati u staroj jezgri Grada odlaze u prošlost: Moraju ih maknuti u roku 30 dana

Autor: Poslovni.hr , 18. lipanj 2019. u 09:38
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Iako se bankomati nalaze u privatnim prostorima postavljanjem istih na pročelja i u otvore zgrada narušavaju se vizure povijesne jezgre.

U suglasnosti sa Ministarstvom kulture Republike Hrvatske dubrovački gradonačelnik Mato Franković uputio je Gradskom vijeću Grada Dubrovnika prijedlog izmjena i dopuna Odluke o komunalnom redu.

Sukladno predloženim izmjenama na otvorima zgrada u povijesnoj jezgri Grada zabranjeno je postavljanje bankomata kao i drugih uređaja te reklamnih ormarića, piše Dubrovački portal. 

U odnosu na postojeće bankomate u povijesnoj jezgri utvrđeno je kako se isti moraju ukloniti u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu Odluke ukoliko vlasnik/korisnik prostora ne ishodi suglasnost, odnosno odobrenje Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture.

Iako se bankomati nalaze u privatnim prostorima postavljanjem istih na pročelja i u otvore zgrada narušavaju se vizure povijesne jezgre, UNESCO-ovog zaštićenog lokaliteta, stoga je za postavljanje istih neophodno ishoditi suglasnost nadležnog Konzervatorskog odjela.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Grad je trebao po svakom bankomatu staviti porez 20000 EUR godišnje pa neka stavi bankomat tko je faca

o tome nitko ne govori kako svojim skupim uslugama ispadaju pljačkaši gostiju za što pino para ulažemo da ih dovedemo a onda ovakvi to sve upropaste. točno je da ko voli nek izvoli no nekad smo vodili o tome računa. kada gosti dođu doma i vide da si im skinuli od 10 do 30 % , jako lijepe uspomene će pridodarti svom romantičnom putovanju

bilo bi dovoljno im zabraniti da deru svih od reda pa bi se i sami jako proredili!
isplacuju za 100 eura – 680 hkn

New Report

Close