Bandić otkrio datum prve vožnje nove sljemenske žičare

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. rujan 2017. u 11:20
Foto: Grad Zagreb

Najavio je da bi do kraja ove godine trebali biti ishođeni svi potrebni papiri kako bi se raspisao natječaj za izvođenje radova.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u četvrtak na aktualnom satu sjednice Gradske skupštine da će sljemenska žičara biti završena na zadnji dan 2018. godine.

"Vozit ćete se sa mnom prvi na Sljeme u žičari 31. prosinca 2018., na Silvestrovo, a ususret skijaškom kupu početkom siječnja 2019.", odgovorio je zagrebački gradonačelnik SDP-ovom gradskom zastupniku Mateju Mišiću koji ga je upitao kad će biti završena sljemenska žičara s obzirom na to da je najavljena za kolovoz 2018., a u izvršenju proračuna stoji da je na nju utrošeno tek 1,8 posto.

Bandić je podsjetio da je za početak gradnje trebalo osam godina i dvije Vlade kako bi se donio prostorni plan i počela izgradnja žičare. Istaknuo je da je faza stabilizacije tla i sigurnosti vožnje na liniji  Mihaljevac – Dolje završena prije mjesec i pol dana te da su preostale još četiri faze izgradnje, a sveukupno će to koštati oko 35 milijuna eura ili oko 220 milijuna kuna.

Najavio je da bi do kraja ove godine trebali biti ishođeni svi potrebni papiri kako bi se raspisao natječaj za izvođenje radova.

Zastupnika Zelene liste Nenada Matića zanimalo je što je s Imunološkim zavodom. Bandić je izrazio zadovoljstvo što je osnovano Vladino povjerenstvo za Imunološki u kojem su predstavnici Grada i Vlade.

Rekao je i da je, koliko je upućen, prekjučer Povjerenstvo zajedno s resornim ministrom izkonzultiralo v.d. ravnatelja koji ovih dana treba biti imenovan. "Vjerujem da ćemo te administrativne stvari riješiti i da ćemo do kraja tjedna napraviti", dodao je.

Zagrebački gradonačelnik najavio je da će predložiti Vladi izgradnju 60 niskopodnih tramvaja u roku pet godina kako bi se zaposlili naši industrijski kapaciteti. 

Na pitanje HDZ-ovog zastupnika Ivana Ćelića hoće li biti refundirani troškovi tvrtkama i obrtima u Kranjčevićevoj ulici kojima je poslovanje bilo otežano tijekom ljetnih radova,Bandić je odgovorio da će dobiti razliku u ta dva mjeseca koju su izgubili u odnosu na isti period prethodne godine koju knjige pokažu.

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić je, na upit nestranačke zastupnice Gordane Rusak, rekao da su za šestero od osmero gluhonijeme djece predškolske dobi osigurani komunikacijski posrednici te da će uskoro biti riješeni i za preostalo dvoje.

Nužnim je ocijenio mijenjanje zakonskog okvira kako bi pomagači bili zakonski predviđeni.

Naglasio je da je 30 milijuna iz Europskog socijalnog fonda namijenjeno za djecu školske, ali ne i predškolske dobi.

Komentari (1)
Pogledajte sve

koliko on moze obecavat ……..

New Report

Close