FOTO: Bandić u bageru otvorio radove na novoj žičari, objasnio i zašto je skuplja od one u Alpama

Autor: Poslovni.hr , 25. siječanj 2019. u 12:18
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Ugovoreno vrijeme za realizaciju ovog velikog gradskog projekta je 15 mjeseci.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić simbolično je, rukovanjem bagerom, započeo radove na izgradnji sljemenske žičare te položio kamen-temeljac.

Ugovoreno vrijeme za realizaciju ovog velikog gradskog projekta je 15 mjeseci.

Zastupnicima podijelio troškovnike

A slikovit je bio gradonačelnik i jučer, obraćajući se na aktualcu SDP-ovu Mateju Mišiću, koji ga je pitao odakle će se namaknuti novac za žičaru ako on u proračunu za ovu godinu nije predviđen, javlja Večernji list.

U 2019., podsjetio je Mišić, za žičaru koja će se danas početi graditi planirano je 29 milijuna, dok je projekcija za 2020. godinu 50 milijuna kuna, što je ukupno još uvijek 300 milijuna manje od potrebnog da se dovrši. – Novac će biti osiguran u rebalansima – zaključio je Bandić, koji je jučer odlučio opravdati i navode da je zagrebačka žičara skuplja i od one koja vodi do Matterhorna pa je zastupnicima podijelio troškovnike u kojima uspoređuje te dvije trase do planinskih vrhova.

Naša je, ustvrdio je gradonačelnik, kilometar duža pa zato i, za razliku od one u Alpama koja košta 14 milijuna eura, ova ovdje stoji 15.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Naravno da je kod nas sve skuplje pogotovo kod Banditosa jer se u ex-YU jos dodaju provizije. U HRV se ne placa posao, bitno je odrediti provizije, sto ce biti s radovima i hoce li biti kvalitetni nikoga ne interesira. Banditos ce se njom voziti samo na otvaranju.

On ne zna objasniti kak radi bager, a kamoli da žičara mora biti duplo skuplja da Kumovi, u ovom slučaju pioniri maleni mogu zaraditi troduplo.

Kod njih drukčije funkcioniraju poslovni anđeli.

New Report

Close