Bandić: Djelatnici grada i sindikati nek se odreknu uskrsnica

Autor: Poslovni.hr , 28. ožujak 2020. u 10:14
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Naravno da solidarnost i razumjevanje mora postojati s obzirom na nastale okolnosti, ali…

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jučer je najavio da će sve djelatnike Grada, njegovih sastavnica i sindikata, zatražiti da se odreknu svojih uskrsnica, a da se ta sredstva – oko 14,5 milijuna kuna – prebace u fond za sanaciju štete od nedjeljnog potresa. To se tijekom dana i  dogodilo, no Sindikat Zagrebačkog holdinga-ZET Zagreb, kao i Sindikat vozača i prometnih radnika ZET- Zagreb, kažu – neće ići.

Dobili su, naime, obavijest od gradonačelnika da pripreme dodatke svojih kolektivnih ugovora kako bi se to moglo i formalizirati, no predstavnici ovih sindikata na svojim su službenim Facebook stranicama poručili da će ovaj prijedlog odbaciti. – Naravno da solidarnost i razumjevanje mora postojati s obzirom na nastale okolnosti, ali moraju se regulirati mnoge stvari, piše Večernji list.

Mnogi naši radnici su blokirani i godinama upozoravamo na problem blokiranih radnika i njima bon mnogo znači, a politika nikada nije pokazivala pretjerano zanimanje za rješavanje pitanja blokiranih – kažu iz SVPR ZET, a pišu i da su mnogi radnici teško materijalno nastradali od posljedica potresa na području Markuševca, Čučerja, gdje je bio epicentar većine potresa i ostali su bez skoro cjelokupne imovine.

Komentirajte prvi

New Report

Close